Ми у Facebook
18.01.2013, 17:27

У Рівному виявили партію підроблених цигарок

Партію цигарок у кількості понад тисячу пачок вилучили співробітники податкової міліції ДПС у Рівненській області в рамках загальнодержавної операції «Акциз».
Під час проведення перевірочних заходів відносно юридичних та фізичних осіб, що здійснюють діяльність у сфері виробництва та обігу підакцизних товарів на одному з ринків міста Рівного співробітники податкової міліції вилучили партію цигарок у кількості понад 1 тисячу пачок на суму 11 тисяч гривень виробництва Білорусі, Росії та Молдови без акцизних марок встановленого в Україні зразка.

На особу, в якої вилучені підакцизні товари, складений протокол про адміністративне правопорушення за ст. 164-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Зберігання або транспортування алкогольних напоїв чи тютюнових виробів, на яких немає належним чином розміщених марок акцизного збору, або з підробленими чи фальсифікованими марками акцизного збору посадовими особами підприємств-виробників, імпортерів і продавців цих товарів - тягне за собою накладення штрафу від п'ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією таких алкогольних напоїв або тютюнових виробів».

Нагадаємо, що на території області наразі триває загальнодержавна операція «Акциз». Мета якої - посилення контролю за виробництвом та обігом підакцизних товарів, активізації заходів по протидії їх незаконному обігу. Посилена увага до підакцизних товарів з боку податкової міліції буде тривати до 25 січня.

Адже, під час новорічно-різдвяних свят традиційно активізується тіньовий ринок нелегального алкоголю. Загалом же, в рамках операції «Акциз» співробітники податкової міліції виявили 16 правопорушень. До бюджету мобілізовано 36 тисяч гривень, застосовано штрафних санкцій на 43 тисячі гривень.

За результатами проведених заходів виявлено 3 злочини за ст. 204 Кримінального кодексу України «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів», серед яких один злочин за найтяжчою – третьою частиною цієї статті. Складено чотири адміністративних протоколи за правопорушення, пов’язані з незаконним обігом підакцизних товарів. Вилучено товарно-матеріальних цінностей підакцизної групи товарів на 40 тисяч гривень.





На правах реклами