Ми у Facebook
18.01.2013, 12:10

Українці возять в аптечках заборонені в Росії препарати

Українським автомобілістам слід бути обачним при перетині кордонів Митного Союзу. Адже повна укомплектація аптечки за нашими законами, може призвести до виникнення проблем із законом у Росії, Білорусі та Казахстані.
При перетині кордонів Митного Союзу автовласникам потрібно перевірити свої медичні аптечки, попереджає прес-служба Державної митної служби України.

Законодавство України та Митного союзу має певні відмінності, які можуть спричинити ненавмисні правопорушення з боку фізичних осіб, що прямують до Росії, Білорусі або Казахстану на особистому автотранспорті.

Українці уже не сплачуватимуть податок за продаж авто

Так, знеболюючий препарат «Буторфанолу тартрат», який є обов’язковим в медичних аптечках першої допомоги на території України, включено до Єдиного переліку товарів, до яких застосовується заборона чи обмеження на вивіз чи ввіз державами-учасницями Митного союзу в рамках Євразійського економічної союзу в торгівлі з третіми країнами.

Водіям заборонять їздити з шинами не по сезону

Нагадаємо, що до переліку обов’язкових складових аптечки автомобіля, які мають до восьми включно сидячих місць, крім сидіння водія, та колісних тракторів входять:

1. Засоби для зупинки кровотечі, накладання пов'язок при травмах:
джґут для зупинки кровотечі, бинт стерильний (10 см х 5 м), серветки з хлоргексидом (або його замінники), серветки кровоспинні з фурагіном (або його замінники), пакет перев'язний стерильний.

2. Знеболювальні засоби:
Буторфанолу тартрат 0,2% (шприц-тюбик 1 мл).

3. Додаткові засоби:
ножиці з тупими кінцями, блокнот з кульковою ручкою.





На правах реклами