Ми у Facebook
21.01.2013, 12:10

У Рівному в пожежі ледь не згоріло восьмеро людей [+Фото]

Працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій під час пожежі у дев’ятиповерховому житловому будинку евакуювали вісьмох громадян, із них двох дітей.
19 січня близько 11 години за номером 101 надійшло повідомлення про пожежу в дев’ятиповерховому житловому будинку малосімейного типу в місті Рівне по вулиці Соборна. На місце події оперативно виїхали три пожежно-рятувальні підрозділи та оперативно-координаційний центр ТУ МНС у Рівненській області.

Прибувши за вказаною адресою рятувальники відразу провели розвідку та з’ясували, що осередок займання знаходиться в приміщенні кухні однокімнатної квартири на третьому поверсі. Вогнем була охоплена газова плита та речі домашнього вжитку. Не гаючи часу вогнеборці зайшли в задимлене приміщення та ліквідували загоряння, після чого провітрили будинок. Внаслідок сильного задимлення рятувальникам довелося евакуйовувати мешканців сусідніх квартир, а саме: шістьох дорослих громадян та двох малолітніх дітей.



Зі слів господині помешкання, вона вирішила приготувати страву у газовій плиті. За декілька хвилин раптово з усіх щілин плитки почало вирувати полум’я. Вогонь швидко перекинувся на дерев’яні меблі кухні та речі домашнього вжитку. Жінка самотужки намагалася загасити полум’я, проте у неї нічого не виходило. Господиня одразу викликала рятувальників.



Що стало причиною миттєвого загорання газової плити встановлюють фахівці «Рівнегазу».

[imgF=459935]

Того ж дня вогнеборцям довелося ліквідовувати пожежу в приватному господарстві у селі Шубків Рівненського району. Вогнем було знищено покриття та перекриття житлового дерев’яного будинку та пошкоджено стіни і речі домашнього вжитку. Під час пожежі отримав опіки полум’ям обличчя та рук понад 8% поверхні тіла, 56-річний господар помешкання, якого було доставлено в Рівненський опіковий центр.



Як згодом рятувальникам розповіли односельчани, ще до приїзду вогнеборців чоловіка з палаючої оселі витягнув сусід.



Наразі причина загорання житлового будинку встановлюється.







На правах реклами