Ми у Facebook
21.01.2013, 17:17

Засудженим Городоцького виправного центру, що на Рівненщині, освятили воду [+Фото]

Хрещення Господнє — велике та завершальне свято Різдвяно-Новорічного циклу. Традиційним у цей день є освячення води, яка набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року.
Не лишилися осторонь від православної традиції і персонал та засуджені Городоцького виправного центру №131. У каплиці установи пройшло богослужіння та освячення води. Протоієрей от. Олександр Свято-Миколаївського жіночого монастиря с.Городок привітав усіх присутніх зі святом та окропив освяченою водою усі приміщення установи. Кожен засуджений та працівник мали можливість узяти води з собою.



Поцікавилися, як проходить свято в установі і місцеві засоби масової інформації, які також завітали на святкове богослужіння. «Богослужіння в каплиці установи проводяться на постійній основі. Ми вже багато років поспіль співпрацюємо із Свято-Миколаївським жіночим монастирем. Для засуджених це особлива духовна підтримка, можливість розпочати життя з нового листа» - розповідає журналістам начальник виправного центру Юрій Томашук. «Саме в таких місцях особливо гостро відчув потребу у вірі в Бога. По можливості намагаюсь відвідувати капличку якомога частіше» - поділився своїми думками засуджений установи Олександр.



Про це повідомила старший інспектор (взаємодії із засобами масової інформації та зв’язків з громадськістю) управління ДПтС України в Рівненській області Віта Чуб’юк.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ