Ми у Facebook
22.01.2013, 18:13

7 справ, які рівняни не зможуть зробити у 2013 році

Із завершенням усього циклу новорічно-різдвяних свят 2012-ий уже остаточно сприймається як минуле. Ми пригадали декілька тенденцій та подій, які вже не повторяться у 2013-му. Ще раз згадаймо попередній рік разом - і впевненіше будуймо плани на новий, адже кінець однієї історії - це початок іншої!
Це - аж ніяк не вичерпний рейтинг подій і тенденцій, а лише кілька миттєвостей, вихоплених журналістським поглядом із багатої інформаційної картини року, що минув.

Отже, у 2013 році рівняни вже не зможуть...

1. Обрати депутатів Верховної Ради
Вибори 31 жовтня 2012 року - це вже історія, хоча й новітня. Цьогоріч на жителів Рівненщини очікує лише маленький їх відголосок - довибори депутатів обласної ради у п'ятьох округах - в одному, де попередній депутат помер (гендиректор Рівненської АЕС Михайло Колісниченко, який був обраний у Кузнецовську), і в чотирьох - де колишні депутати облради були обрані народними депутатами України: у Рівному (Олег Осуховський), Гощанському (Юрій Благодир), Демидівському (Микола Сорока) та Костопільському (Микола Кучерук) районах.


2. Повболівати за "наших" на Олімпіаді та Євро-2012
Таких масштабних спортивних подій як Олімпіада, Паралімпіада та Євро-2012 цьогоріч ми вже не побачимо. А ось торік рівняни мали привід гордитись спортсменами-земляками, які брали участь у престижних змаганнях світового рівня. Із Паралімпіади в Лондоні рівненські спортсмени привезли два золотих, одну срібну й три бронзових медалі. Цей результат став найкращим в історії параолімпійського спорту Рівненщини.

Рівненські паралімпійці повернулись на рідну землю

На Олімпіаді у Лондоні п'ятеро представників Рівненщини медалей не вибороли, але певних успіхів добилися. Найвищий результат отримала легкоатлетка Ольга Земляк - четверте командне місце в естафеті.

Рівненські олімпійці повернулися з Лондона

Утім, Олімпіади Олімпіадами, а спортивне життя - насичене й різноманітне, тож цьогоріч матимемо нові приводи вболівати за рівненських спортсменів та гордитись їхніми перемогами!

Названо кращих спортсменів Рівненщини 2012 року

3. Злякатись кінця світу і провалу "підземки"
Одна й та сама чутка навряд чи однаково налякає людей двічі. І міфічний "обвал" підземного торговельного центру поблизу Театральної площі у листопаді, і не менш міфічний "кінець світу" 21 грудня рівняни пережили, хоча... Доморощені "пророки" цілком можуть придумати нову "страшилку". А ось вірити чи ні цього разу - справа кожного...

На Рівненщині бояться “кінця світу” і скуповують свічки

4. Зареєструвати нерухомість у БТІ
З першого січня оформити право власності на квартиру, будинок, земельну ділянку чи інше майно можна в новостворених Державних реєстраційних службах. Натомість бюро технічної інвентаризіції (БТІ) втратили частину своїх функцій.

Нерухомість на Рівненщині реєструють по-новому

Рівненське БТІ втратить свої повноваження

5. Проїхатись електричкою Здолбунів-Красне
Електропотяг, який сама "Укрзалізниця" називала збитковим, зняли у 2011-му, торік восени відновили, а під кінець року знову зняли. Окрім збитковості, відміну електрички цього разу пояснили й необхідністю замінити поїзд, який у листопаді потрапив у аварію на Волині.

Рівненський потяг "Здолбунів-Ковель" збив вантажівку і загорівся

6. Прогулятись сквером на розі Чорновола - Степана Бандери
Торік сквер - не надто привабливий, але тим не менше зелений куточок у центрі міста, обнесли бетонною огорожею. Кажуть, що столична фірма, яка викупила цю ділянку ще у 2005 році, збудує тут житлово-готельно-торговельний комплекс - два будинки у 9-10 поверхів. Із публікацій у ЗМІ випливає, що всіх деталей, схоже, не знають і самі чиновники. Або знають і не кажуть.

У центрі Рівного знесуть житловий квартал

7. Придбати вночі спиртне у "Сільпо" біля автовокзалу
Алкогольний відділ у популярному супермаркеті віднедавна увечері почали перегороджувати ланцюжком із табличкою про обмеження продажу спиртних напоїв після 22 години. Повністю нічний "сухий закон" у Рівному не запроваджений, але торік міська влада періодично розглядала можливості обмеження продажу алкоголю у темну пору доби.





На правах реклами