Рецепт на вихідні: Пиріжки з рисом та грибами
1. Відваріть до м`якості гриби, вийміть з відвару, дайте охолонути, подрібніть ножем чи блендером.
2. Відвар обережно перелийте в інший посуд, оскільки на дні може бути пісок.
3. У грибному відварі зваріть рис до напівготовності.
4. Налийте у сковорідку олію, додайте масло, злегка підсмажте (до появи аромату) подрібнену цибулю (ріпчасту, зелену чи порей). Для більш яскравого смаку можна додати потовчений зубчик часнику.
5. У сковорідку вкиньте подрібнені гриби, нарізані кубиками або терті на буряковій тертці варені яйця, додайте сметану, зелень, посоліть, поперчіть, добре вимішайте.
Колекція рецептів пані Галі у "Рівненській газеті"
Тісто: на 0,5 кг борошна (це приблизно 3 з половиною склянки): 1 склянка молока або води, 1 пачечка сухих дріжджів (7 г), 1 чайна ложка солі, 1 столова ложка цукру, 100 г олії або 2/3 пачки розтопленого маргарину.
1. Замісіть тісто. Спочатку у глибокій мисці змішайте борошно з дріжджами.
2. Змішайте з молоком олію або розтоплений маргарин. Суміш має бути теплою, але не гарячою, приблизно 30-35 градусів.
3. Влийте цю суміш у борошно, додайте сіль та цукор, добре вимішайте. Якщо тісто виходить надо рідким, додайте борошна, якщо прилипає до рук – долийте трішки олії. Тісто має вийти легким і пружним, як на піцу, не приставати до рук і до стільниці, коли будете ліпити пиріжки. Залишіть на 5-10 хвилин, щоб трохи відстоялося.
4. Пиріжки ліпити дуже легко – все робиться, як на вареники. Спочатку зручним для вас способом робите кружальця діаметром 7-8 см і товщиною менше 1 см. Потім всередину кожного кружечка кладете чайну ложку (чи більше – спочатку приміряйтесь, зробіть пробний пиріжок) начинки. Візьміть кружечок з начинкою у ліву долоню. Трохи розтягніть нижній і верхній краї тіста, з`єднайте їх і прищипніть. Потім защипніть краї повністю, як вареники, можна навіть з косичками.
5. Ввімкніть нагріватися духовку.
6. Викладайте пиріжки швом донизу (якщо ваші «вареники» без косичок) на змащений жиром або вкритий папером для випікання лист (деко) на відстані 1-2 см один від одного.
7. Дайте постояти у теплому місці 5 хвилин, потім змастіть 1 жовтком, збитим з 1 столовою ложкою олії.
8. Випікайте при температурі 180 градусів 20-25 хвилин (залежно від величини пиріжків).
9. Готові пиріжки вийміть з духовки й одразу ж накрийте рушником.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Теплий пиріг з яблуками, корицею та волоськими горіхами
Ніжне й вишукане картопляне "печиво"
Секрети від пані Галі:
Яйце додавати не треба. Але якщо хочете зробити тісто більш здобним – можете використати 1-2 жовтки.
Для більш яскравого "яєчного" кольору дріжджового тіста на початку замішування у масляно-молочну суміш я іноді додаю на кінчику ножа мелений шафран або куркуму.
Часом продають неякісні дріжджі або термін їх придатності давно минув. Перед тим, як замішувати все тісто, раджу випробувати чайну ложку дріжджів з чайною ложкою борошна та дрібкою цукру у невеликій кількості теплої води. Якщо за 10 хвилин не з`являться пухирці й дріжджі дуже неприємно пахнуть – дріжджі вже "мертві" або зіпсувались. Викиньте їх і шукайте заміну: свіжі або морожені класичні спиртові дріжджі (20 г), сухі французькі дріжджі або звичайний розрихлювач для печива (1 пачка).
На Рівненщині вийде марка присвячена битві під Гурбами
Визначили найкращу поштову марку та конверт до 80-річчя бою під Гурбами». Ним став ескіз із зображенням одного з командирів УПА Петра Олійника - «Енея».
переглядів: 153
У Рівному визначили десятку найкращих книг
Для визначення кращих видань проанкетували понад 10 тисяч читачів. Кращі книги обирали з понад 500 видань.
переглядів: 261
Відвага на передовій: подвиги бійця з Рівненщини
Олександр Климець народився у Сарненському районі Рівненської області в селі Ординки. З дитячих років був рішучим та вольовим хлопчиком, готовим підставити своє плече кожному.
переглядів: 371
Привітання з Днем ангела Юрію 2024
Сьогодні, 9 квітня, чоловіки з іменем Юрій святкують свої іменини.
переглядів: 639
Сповідь перед Паскою: графік богослужінь у Свято-Воскресенському храмі на 23 - 27 квітня
До Великодня залишилося менш як два тижні. До вашої уваги графік богослужінь у Свято-Воскресенському соборі м. Рівне.
переглядів: 225