Рецепт на вихідні: Пиріжки з рисом та грибами
1. Відваріть до м`якості гриби, вийміть з відвару, дайте охолонути, подрібніть ножем чи блендером.
2. Відвар обережно перелийте в інший посуд, оскільки на дні може бути пісок.
3. У грибному відварі зваріть рис до напівготовності.
4. Налийте у сковорідку олію, додайте масло, злегка підсмажте (до появи аромату) подрібнену цибулю (ріпчасту, зелену чи порей). Для більш яскравого смаку можна додати потовчений зубчик часнику.
5. У сковорідку вкиньте подрібнені гриби, нарізані кубиками або терті на буряковій тертці варені яйця, додайте сметану, зелень, посоліть, поперчіть, добре вимішайте.
Колекція рецептів пані Галі у "Рівненській газеті"
Тісто: на 0,5 кг борошна (це приблизно 3 з половиною склянки): 1 склянка молока або води, 1 пачечка сухих дріжджів (7 г), 1 чайна ложка солі, 1 столова ложка цукру, 100 г олії або 2/3 пачки розтопленого маргарину.

1. Замісіть тісто. Спочатку у глибокій мисці змішайте борошно з дріжджами.
2. Змішайте з молоком олію або розтоплений маргарин. Суміш має бути теплою, але не гарячою, приблизно 30-35 градусів.
3. Влийте цю суміш у борошно, додайте сіль та цукор, добре вимішайте. Якщо тісто виходить надо рідким, додайте борошна, якщо прилипає до рук – долийте трішки олії. Тісто має вийти легким і пружним, як на піцу, не приставати до рук і до стільниці, коли будете ліпити пиріжки. Залишіть на 5-10 хвилин, щоб трохи відстоялося.
4. Пиріжки ліпити дуже легко – все робиться, як на вареники. Спочатку зручним для вас способом робите кружальця діаметром 7-8 см і товщиною менше 1 см. Потім всередину кожного кружечка кладете чайну ложку (чи більше – спочатку приміряйтесь, зробіть пробний пиріжок) начинки. Візьміть кружечок з начинкою у ліву долоню. Трохи розтягніть нижній і верхній краї тіста, з`єднайте їх і прищипніть. Потім защипніть краї повністю, як вареники, можна навіть з косичками.
5. Ввімкніть нагріватися духовку.
6. Викладайте пиріжки швом донизу (якщо ваші «вареники» без косичок) на змащений жиром або вкритий папером для випікання лист (деко) на відстані 1-2 см один від одного.
7. Дайте постояти у теплому місці 5 хвилин, потім змастіть 1 жовтком, збитим з 1 столовою ложкою олії.
8. Випікайте при температурі 180 градусів 20-25 хвилин (залежно від величини пиріжків).
9. Готові пиріжки вийміть з духовки й одразу ж накрийте рушником.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Теплий пиріг з яблуками, корицею та волоськими горіхами
Ніжне й вишукане картопляне "печиво"
Секрети від пані Галі:
Яйце додавати не треба. Але якщо хочете зробити тісто більш здобним – можете використати 1-2 жовтки.
Для більш яскравого "яєчного" кольору дріжджового тіста на початку замішування у масляно-молочну суміш я іноді додаю на кінчику ножа мелений шафран або куркуму.
Часом продають неякісні дріжджі або термін їх придатності давно минув. Перед тим, як замішувати все тісто, раджу випробувати чайну ложку дріжджів з чайною ложкою борошна та дрібкою цукру у невеликій кількості теплої води. Якщо за 10 хвилин не з`являться пухирці й дріжджі дуже неприємно пахнуть – дріжджі вже "мертві" або зіпсувались. Викиньте їх і шукайте заміну: свіжі або морожені класичні спиртові дріжджі (20 г), сухі французькі дріжджі або звичайний розрихлювач для печива (1 пачка).

«Герой медичного фронту»: Рівненський лікар Євгеній Шмига отримав «Орден святого Пантелеймона»

Уродженець села Уріччя Вараської громади, дитячий ортопед-травматолог з Рівного Євгеній Шмига, став цьогорічним лауреатом почесної громадської відзнаки «Орден святого Пантелеймона» у номінації «Герой медичного фронту». Про це повідомили у Міській дитячій лікарні Рівного.
переглядів: 176
Герой без зірки - добровольцю з Рівненщини просять присвоїти звання посмертно

Він міг не піти. Міг залишитися поруч із дружиною та маленьким сином, який щойно почав говорити перші слова. Міг обрати тишу замість війни, дім замість окопу. Але не пішов осторонь. Владислав Олексійовець, 25-річний доброволець із Дубровиці Рівненської області, пішов у бій — і залишився там назавжди.
переглядів: 186
Від Рівненщини до Торецького напрямку: 21-річний поліцейський FPV-пілот "Тунгус" несе службу на передовій

Нашій країні потрібні справжні Герої, і 21-річний поліцейський зі стрілецького батальйону поліції Рівненщини, відомий за позивним "Тунгус", є одним із них. Молодий FPV-пілот зараз боронить державу на Торецькому напрямку, виконуючи важливі бойові завдання.
переглядів: 200
У Рівному в останню земну дорогу провели Захисників Олександра Швороба та Євгенія Колоду

Сьогодні, 10 червня 2025 року, Рівне вклонилося своїм синам – Захисникам України Олександру Шворобу та Євгенію Колоді, які віддали свої життя, захищаючи Батьківщину від російського агресора. Прощання з полеглими воїнами відбулося на майдані Незалежності, зібравши рідних, близьких, побратимів та небайдужих рівнян.
переглядів: 263
Музикою із фільмів про Гаррі Поттера зачаровуватимуть рівнян

У четвер, 12 червня, у Органному залі звучатиме музика з серії легендарних кінофільмів про Гаррі Поттера. Ваші улюблені саундтреки — у звучанні органа. Епічно, масштабно, магічно. Концерт відбудеться у рівненському органному залі. За органом — Євгенія Бельмас.
переглядів: 239