Ми у Facebook
01.02.2013, 18:10

AES погодилась продати "Рівнеобленерго" росіянам

Корпорація AES (NYSE: AES) 1 лютого оголосила про договір продати два енергорозподільчих підприємства в Україні компанії VS Energy International.
Згідно з домовленістю сторін, AES продасть 89,12% акцій ПАТ «АЕС Київобленерго», яке обслуговує 881 тис. споживачів Київської області, та 84,56% акцій ПАТ «АЕС Рівнеобленерго», яке обслуговує 412 тис. споживачів Рівненської області, повідомили у прес-службі AES Україна.

«Ми продовжуємо наш вихід з ринків, які не складають частину нашого стратегічного бачення», заявив Том О'Флінн, Виконавчий віце-президент і Головний фінансовий директор Корпорації AES. «Ця транзакція є нашим черговим кроком у бік симпліфікації нашої структури, що допомагає нам сфокусуватися на створенні цінності в ринках, де ми володіємо переконливою конкурентною перевагою».

Американці перепродадуть "АЕС Рівнеобленерго" росіянам?

Корпорація AES отримала пропозицію від VS Energy International, і сторони домовилися про продаж. Закриття угоди очікується після отримання дозволу регуляторних органів і може зайняти від декількох місяців до півроку.

Як ідеться в повідомленні, компанії ПАТ «АЕС Київобленерго» та ПАТ «АЕС Рівнеобленерго» продовжують працювати в звичайному режимі, постачаючи електроенергію споживачам Київської та Рівненської області, при цьому виконуючи всі зобов'язання перед усіма зацікавленими сторонами: співробітниками, споживачами, партнерами та державними органами.

Довідка:
Корпорація AES (NYSE: AES) - глобальна енергетична корпорація, що входить в рейтинг Fortune 200. Корпорація AES володіє розподільчими та генеруючими компаніями, в тому числі і компаніями теплової та відновлювальної енергетики, і надає послуги з розподілу і виробництва електричної енергії в 27 країнах світу. 27000 співробітників корпорації по всьому світу ефективно працюють для забезпечення глобальної потреби в доступній і надійної електроенергії.

VS Energy володіє близько 95% акцій в «Кіровоград-», «Херсон-», «Житомиробленерго» та «Севастопольенерго». Групі також належить близько 70% у «Чернівціобленерго», близько 50% - в «Одесаобленерго» та близько 15-20% - в «Хмельницьк-» і «Миколаївобленерго». Нещодавно VS Energy продала контрольний пакет «Закарпаттяобленерго».

Бенефіціарами VS Energy International є кілька російських підприємців, у тому числі Олександр Бабаков.





На правах реклами