Ми у Facebook
03.02.2013, 09:41

Замість одного тролейбуса Рівне купить три

Можливо, на вулицях Рівного їздитимуть подібні екобуси

Міська влада Рівного не полишає задум перевозити пасажирів новим транспортом. Уже кілька років розглядається можливість появи у місті дуотролейбусів, які обладнані двома повноцінними двигунами: внутрішнього згоряння та електричним.
— Я вів переговори з Львівським автобусним заводом, щоб вони виготовили такі дуотролейбуси, — розповів про перебіг справи міський голова Рівного Володимир Хомко. — Коли це буде, не можу точно сказати, бо перед тим вели безуспішні перемовини з "Богданом". Вони пообіцяли мені зробити такий гібрид, але не змогли. З львів’янами умова була така: якщо ми купуємо один подвійний тролейбус, то беремо і два звичайних. Це коштуватиме 6 мільйонів гривень. Велике, звичайно, навантаження, але думаю, що потягнемо три тролейбуси. Адже бюджет розвитку маємо 46 мільйонів, а це цілком співрозмірна цифра.

Але, за словами мера, це лише плани. Так само як і маршрути, за якими курсуватимуть ці тролейбуси.


— Хотілося б "замкнути" вулиці Макарова — Корольова — кільце на Дубенській. Другий напрямок: вулиці Волинської Дивізії — Коновальця, можливо по Мельника, — кладовище "Нове", аби людина могла сісти в одному кінці міста і доїхати туди, — запевнив Володимир Хомко.

Якщо ж ідея з дуотролейбусами так і залишиться ідеєю, то вирішити сполучення цих точок міський голова обіцяє великогабаритними автобусами, які перевозитимуть пільгові категорії пасажирів без обмежень. Щоправда, коли саме це станеться, так і залишилося таємницею. Принаймні поки.

"Рівненська газета" №5 від 31 січня 2013





На правах реклами