Ми у Facebook
04.02.2013, 16:32

На Рівненщині підтоплень та паводків наразі немає

Лише на річці Стир поблизу села Млинок Зарічненського району спостерігається незначне підняття рівня води.
Аби уникнути весняних повеней, на території Рівненської області відремонтували понад 6 кілометрів захисних дамб, розчистили більше 63 кілометрів водовідвідних каналів, відремонтували 622 водопропускні споруди, 18 насосних станцій, 35 гідропостів та 20 насосно-силових агрегатів, повідомив заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак.

Поки що в області працює лише чотири з 88 насосних станції, оскільки незначне підняття рівня води спостерігається тільки на річці Стир поблизу села Млинок на Зарічненщині, розповів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення облдержадміністрації Віктор Симонюк.

Загалом на Рівненщині 12 водосховищ, майже тисяча кілометрів захисних дамб, 3,5 тисячі гідроспоруд, 50 тисяч гектарів акумулюючих водойм, 18 тисяч кілометрів меліоративних каналів, а також майже 13 тисяч водопропускних споруд. Водночас в області постійно проводять навчання рятувальників та працівників відповідних служб.

Про це повідомили з прес-служби Рівненської обласної державної адміністрації.

Тим часом на заході України раптове потепління викликало підтоплення деяких населених пунктів. Зокрема, найбільше дісталося Ужгороду і декільком селам в Іршавському та Мукачівському районах області.





На правах реклами