Ми у Facebook
06.02.2013, 15:32

Юнак з Рівненщини - учасник Чемпіонатів Європи та Світу з боротьби самбо

Днями у кримському місті Керч відбувся чемпіонат України з боротьби самбо серед юнаків 1995-1996 років народження. Серед його учасників були й представники Рівненщини, один з яких, Максим Дудяк, зумів вибороти золоту нагороду!
У Чемпіонаті України з самбо, що відбувся у Криму, прийняли участь понад 200 юнаків та дівчат з усіх областей України.

Одним з тріумфаторів змагань став юний спортсмен з Квасилова Максим Дудяк.

Хлопець боровся у ваговій категорії до 48 кілограм й на шляху до золотої нагороди здолав трьох супротивників.

- До змагань ретельно готувався близько двох місяців, - розповідає чемпіон України з самбо, кандидат в майстри спорту, учень 9-го класу Квасилівського НВК "Школа-ліцей" Максим Дудяк. - Було важко, бо суперники досить сильні були. Але вдалося перемогти. Це вже моя друга перемога на Чемпіонаті України. Вперше я переміг торік у грудні на всеукраїнських змаганнях у Луцьку.

Змагання у Криму одночасно були відбірковими до Чемпіонатів Європи та світу, тому уже навесні цього року Максим Дудяк буде відстоювати честь України на чемпіонаті Європи на Кіпрі, а восени поїде на чемпіонат Світу, що відбудеться у російському Санкт-Петербурзі.

- Вдома мене дуже тепло зустріли, привітали, - говорить Максим Дудяк. - На міжнародні змагання я поїду вперше, тому часу на відпочинок немає. На наступний же день після повернення з Криму знову пішов на тренування.

За крок до омріяних нагород зупинилися ще кілька спортсменів з Квасилова - Валерія Шилюк посіла друге місце у ваговій категорії до 40 кілограм, а Лілія Цуркан стала третьою у ваговій категорії до 44 кілограм. Ще один квасилівський спортсмен Ігор Кухар посів 5 місце.





На правах реклами