Ми у Facebook
07.02.2013, 08:20

На Рівненщині школу, до якої батьки не пустили дітей, перевірить комісія

До школи села Степангород Володимирецького району приїдуть експерти, які перевірять, чи безпечно навчатися у цьому навчальному закладі. Таке рішення прийняли у Рівненській облдержадміністрації після звернення батьків, які стверджували, що школа аварійна.
У Рівненській обласній державній адміністрації відреагували на звернення батьків учнів школи с. Степангород, що на Володимиреччині.

Громада села Степангород вимагала від представників районної та обласної влади посприяти у будівництві в селі нової школи, оскільки стара - аварійна. Хвилюючись за безпеку своїх дітей, батьки вирішили до школи їх не відпускати.

- Вона все життя в аварійному стані, - говорить один з активних ініціаторів протесту, житель с.Степангород Віталій Наконечний. – Торік ремонтували її, то дах лише трішки підлатали, а говорять, що мільйон витратили. Тепер там дуже сильно прогнулася балка, яка може взагалі зламатися. Всі батьки вимагають будівництва нової школи, а нам говорять тільки про ремонт. Там немає уже що ремонтувати…

Натомість, як стверджують у Рівненській ОДА, заклад у списку аварійних не перебуває, а лише потребує ремонту.

- На сьогодні школа в Степангороді не знаходиться в переліку аварійних, - коментує ситуацію заступник голови Рівненської облдержадміністрації Олексій Губанов. - В області
є набагато гірші приміщення навчальних закладів, і це треба розуміти. І якщо хтось вважає, що методом банального шантажу можна оминути чергу справді аварійних шкіл, щоб збудувати навчальний заклад у своєму селі, а всіх інших змусити чекати - то це помилка. Таким чином не вдасться зробити нічого хорошого ані для школи, ані для батьків, ані тим більше для учнів.

Проте в Рівненській ОДА вирішили все ж здійснити додаткове обстеження школи, аби переконатися, чи безпечно дітям у ній навчатися.





На правах реклами