12.02.2013, 16:55
Рецепт для рідних і коханих: Млинці на паризький манер
Сьогодні, 12 лютого, у багатьох країнах світу відзначають Міжнародний день млинців. Післязавтра, 14 лютого, - День усіх закоханих, а з 11 до 17 березня святкуватимемо Масницю. Так це потрійний привід приготувати якісь смачні, незвичайні млинці! Наприклад, під апельсиновим соусом. Приблизно такі, які подають у ресторанах найромантичнішого міста - Парижа.
Тісто: 2 склянки молока, 2 яйця, 120 г борошна, 2 столові ложки рафінованої олії, 1 столова ложка цукру, дрібка солі, дрібка ваніліну або натуральної ванілі з 1 стручка.
Соус: 130 г цукру-піску (якщо немає коричневого тростинного цукру), 100 г вершкового масла, 2/3 склянки апельсинового соку, 2-3 столові ложки лікеру (якщо немає "Куантро", можна використати лимонний, апельсиновий), 2 столові ложки коньяку, 1 столова ложка лимонної цедри, 1 столова ложка апельсинової цедри.
1. Приготуйте тісто для тонких млинчиків. Для цього збийте, щоб не було грудочок, склянку молока (теплого, 30-35 градусів) з жовтками, 1 стол. ложкою цукру, дрібкою солі, дрібкою ваніліну або натуральної ванілі, олією. Влийте ще одну склянку молока, добре вимішайте. Окремо збийте білки і з’єднайте їх з основною масою для млинців. Тісто можна збивати як у міксері, так і вручну за допомогою металевого віничка й навіть звичайної виделки.
2. Спечіть на добре розігрітій сковорідці невеликі тонкі млинці.
3. В іншій сковорідці на середньому вогні розтопіть вершкове масло і цукор, нагрівайте їх, помішуючи, аж поки не з’являться бульбашки й маса не почне набувати карамельного відтінку і запаху. Не спаліть! Додайте сік і дрібно натерту цедру лимона та апельсина. Проваріть усе це на слабкому вогні 2-3 хвилини, влийте коньяк і лікер, проваріть ще хвилину і негайно ж зніміть з плити.
4. Подавайте млинці, склавши їх учетверо і поливши карамельно-апельсиновим соусом. Зверху посипте апельсиновою цедрою.
Соус: 130 г цукру-піску (якщо немає коричневого тростинного цукру), 100 г вершкового масла, 2/3 склянки апельсинового соку, 2-3 столові ложки лікеру (якщо немає "Куантро", можна використати лимонний, апельсиновий), 2 столові ложки коньяку, 1 столова ложка лимонної цедри, 1 столова ложка апельсинової цедри.
1. Приготуйте тісто для тонких млинчиків. Для цього збийте, щоб не було грудочок, склянку молока (теплого, 30-35 градусів) з жовтками, 1 стол. ложкою цукру, дрібкою солі, дрібкою ваніліну або натуральної ванілі, олією. Влийте ще одну склянку молока, добре вимішайте. Окремо збийте білки і з’єднайте їх з основною масою для млинців. Тісто можна збивати як у міксері, так і вручну за допомогою металевого віничка й навіть звичайної виделки.
2. Спечіть на добре розігрітій сковорідці невеликі тонкі млинці.
3. В іншій сковорідці на середньому вогні розтопіть вершкове масло і цукор, нагрівайте їх, помішуючи, аж поки не з’являться бульбашки й маса не почне набувати карамельного відтінку і запаху. Не спаліть! Додайте сік і дрібно натерту цедру лимона та апельсина. Проваріть усе це на слабкому вогні 2-3 хвилини, влийте коньяк і лікер, проваріть ще хвилину і негайно ж зніміть з плити.
4. Подавайте млинці, склавши їх учетверо і поливши карамельно-апельсиновим соусом. Зверху посипте апельсиновою цедрою.
Категорія: Новини > Життя
Автор: Галина ЦУКАНОВАКоментарів: 2Переглядів: 3883Інші статті рубрики:
Аварія у Дніпрі: подробиці ДТП, яка забрала життя 10-річної дівчинки
Поліція затримала водія, який вчинив смертельне ДТП у Дніпрі.
переглядів: 301
Церковний календар на грудень 2024: що святкуватимуть українці
Останній місяць року багатий на святаи та важливі дати. У церковному календарі на грудень іц Різдво, і Миколи, і річниця проведення Об’єднавчого Собору.
переглядів: 284
Що треба знати про реформу МСЕК
Статус інвалідності до дати наступного оцінювання є чинним.
переглядів: 492
У Рівному відбудеться фестиваль "ВареничОК"
Сьогодні, 30 листопада, у Парку культури та відпочинку імені Тараса Шевченка з 12:00 до 19:00 пройде фестиваль "ВареничОК".
переглядів: 448
На Рівненщині попрощалися із чотирма загиблими захисниками
Рівненщина попрощалася із загиблими Воїнами Василем Федчуком із Гощанщини, Андрієм Калушем із Дядьковицької громади, Олександром Панасюком із Сарненщини та Віктором Сиротчуком із Вараської ТГ.
переглядів: 508