Ми у Facebook
14.02.2013, 11:10

Ліга Чемпіонів УЄФА: Донецький "Шахтар" розписав "мирову" з "Борусією"

Донецький "Шахтар" відкрив весняну частину Ліги Чемпіонів нічиєю з "Борусією". Навіть за підтримки рідних трибун донеччани не зуміли втримати переможний рахунок й за три хвилини до кінця гри пропустили. Рахунок 2:2 залишає шанси на вихід у 1/4, але два "виїзні" м'ячі все ж дають перевагу німецькому клубу.
Гра донецького "Шахтаря" та дортмундської "Боруссії" залишася в тіні більш гучного протистояння "Реала" та "МЮ". Проте для українських вболівальників це протистояння було, напевне, найважливішим цієї єврокубкової весни і воно дало багато приводів для роздумів.

Сам матч розпочався з контролю м'яча "Шахтарем": "гірники" подовгу перекатували м'яч на своїй половині поля, неспішно і без жодної загрози воротам Вайденфеллера. Гра була досить нервовою, було важко віддати перевагу якійсь із команд, адже ніхто не хотів помилятися - ціна помилки коштувала надто дорого. У такому випадку очікувати голу було б безглуздо, але так було до першого кутового біля воріт Пятова: Хуммельс пробивав головою і своїм ударом потряс перекладину! Трішки нижче - і бути голу.

Досить великими силами оборонявся "Шахтар". Гьотце і Блащиковскі почали вже п'ятками перепасовуватися в штрафній господарів. "Боруссія" виглядала дуже непогано в ці хвилини, поступово захоплюючи ініціативу на "Донбас Арені". Але перша серйозна вилазка "гірників" на дортмундські ворота закінчилася голом: Сантана привіз штрафний у свої ворота, врізавши по ногах Адріано в безпечній ситуації, а Срна чудовим ударом відкрив рахунок у матчі! Потрібно відзначити і невпевнену гру Вайденфеллера - постріл капітана "Шахтаря" хоч і був сильним, але не летів у дев'ятку. З відповіддю Дортмунда довго чекати не довелось: Гьотце прострілив справа, Чигринський начебто вибив, але на того ж Гьотце.

Друга спроба Маріо виявилася більш вдалою. Чигринський і Фернандіньо перешкодили один одному, і в підсумку сфера опинилася у Левандовскі, який дуже холоднокровно розпорядився ситуацією, пробивши точно в кут воріт Пятова. Перший тайм вийшов досить сумбурним, залишаючи і тим, й іншим шанс на перемогу.



Друга половина зустрічі розпочалася з атак "Боруссії", склалось враження, що підопічні Луческу ніяк не можуть ввійти в гру. Містер, щоб хоч якось освіжити гру поміняв, ставшого інертним, Тайсона на Дугласа Косту і не прогадав: Ракицький зі своєї половини завантажив м'яч до штрафної BVB, помітивши ривок Кости, Дуглас одним дотиком прийняв сферу в боротьбі з двома захисниками, а другим у падінні просто прекрасно пробив метрів з 14-ти - без шансів для кіпера. Але минуло всього кілька хвилин, як Левандовскі міг зрівняти рахунок на табло: поляк пробивав в падінні у противохід Пятову після подачі справа від Піщека, але не попав у ствір.

В цілому команди грали нервово, не було якоїсь цілісності та систематичності у їхніх діях. Напруга напругою, а красиві комбінації, продумані тактичні ходи, неймовірні фінти хотілось побачити не менше, аніж голи. "Шахтар" же впевнено доводив матч до потрібного результату - перемоги, але трохи не склалося: Шмельцер навісив з кутового з лівого флангу, а в центрі штрафної стояв сам-самісінький Хуммельс, який і зрівняв рахунок. Матса, до слова, тримав Ракицький, який не зрозуміло чому залишив захисника наодинці.



Результат 2:2 залишає "Шахтарю" мінімальні шанси на вихід у чвертьфінал, адже повірити у 3:3 на "Сігнул Ідуна Парк" може хіба божевільний. Без сумніву, донеччани ще можуть виграти у Дортмунді, але без підтримки вболівальників зробити це буде вкрай важко. Ну а Юрген Клопп спокійно посміхається: результатом він задоволений сповна.





На правах реклами