Ми у Facebook
14.02.2013, 17:05

У Рівному для онкохворих діток відкрили палати, де можна жити з мамою [+Фото]

Сьогодні, 14 лютого, у Рівненському онкодиспансері в Всесвітній день захисту прав онкохворої дитини, відкрили блок палат спільного перебування матері та дитини.
Три палати блоку, де діти до восьми років зможуть перебувати разом з мамами, було повністю оснащено на 670 тисяч гривень за кошти фонду Ріната Ахметова «Розвиток України». Нагадаємо, що програма «Рак виліковний» спрямована на розвиток онкологічної служби України. Додатково було закуплено медичне обладнання для передпроменевої підготовки маленьких пацієнтів.








- Рівненський центр променевої терапії зараз єдиний в Україні, який приймає на лікування дітей з онкологічними захворюваннями, - говорить головний лікар РООД Григорій Максим’як. - У Рівненській області на сьогодні проживає 187 онкохворих дітей віком від народження і до 17 років. Думаю, що спільні зусилля фонду Ріната Ахметова, влади та онкодиспансеру дозволять значно покращити надання онкологічної допомоги дітям нашої області.



Додатково до онкодиспансеру фонд закупив сучасне медичне обладнання для передпроменевої підготовки пацієнтів: монітор оцінки стану пацієнта при проходженні комп’ютерної томографії та наркозно-дихальний апарат. Щоб дітки хоч якось відволікались, у диспансері створили «дитячу ігрову зону».



- Для мене важливо бачити щасливі дитячі очі, тому я багато років беру участь у різноманітних благодійних проектах, - розповідає співачка, художниця, президент мистецької агенції «Територія А» Анжеліка Рудницька. - Працювати із онкохворими важко, насамперед психологічно. Діти змучені хворобою і лікуванням. Батькам це теж тяжко. Тому надзвичайно важливо, щоб сучасні лікарні були оснащені за останнім словом техніки і з максимальним комфортом для тих, хто довгі місяці лікується. Дуже сподіваюся, що новий центр у Рівному стане місцем усіх виліковувань!





На правах реклами