Ми у Facebook
15.02.2013, 17:16

Конкурс "Я - журналіст!" став всеукраїнським!

Рекордним за географією учасників став П'ятий конкурс учнівських творчих робіт "Я - журналіст!", який цими днями завершується на Рівненщині. Вже нині, коли організатори ще продовжують приймати останні роботи, стає зрозуміло, що конкурс набув навіть не регіонального, а всеукраїнського характеру!
Якщо у 2009 році, коли конкурс "Я - журналіст!" відбувся вперше, він охоплював лише одну область - Рівненську, то наступного року поширився і на сусідню Волинь. У 2012 році конкурс "Я - журналіст!" охопив уже три області - Рівненську, Волинську та Хмельницьку. Та організатори вирішили не зупинятись і на цьому, даючи можливість випробувати та розвинути свої журналістські таланти обдарованим старшокласникам незалежно від регіону проживання!

Відтак, цьогоріч на конкурс учнівських творчих робіт "Я - журналіст!" надійшли роботи вже із восьми областей України: Рівненської, Волинської, Хмельницької, Житомирської, Закарпатської, Миколаївської, Херсонської та Чернівецької. Отож, конкурс, організаторами якого є Видавничий дім "ОГО", Національний університет "Острозька академія" та управління освіти і науки Рівненської, Волинської та Хмельницької облдержадміністрацій, набув справді всеукраїнського характеру!

Нагадаємо, що конкурс "Я - журналіст!" проводиться для учнів 8-11 класів загальноосвітніх шкіл та студентів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації. Його учасники повинні надіслати власну творчу роботу обсягом не більше 2 друкованих сторінок формату А4 на одну із двох тем (на вибір):
- “Цікаве — поруч” (розповідь про цікаве місце (місця) або цікаву людину (нашого сучасника) у своєму населеному пункті, яке учень хотів би показати туристу, котрий приїхав на Рівненщину з іншого регіону, або з якою хотів би його познайомити);
- “Що б я змінив на краще у своєму населеному пункті” (думки учня про те, що варто змінити на краще в тому населеному пункті чи регіоні, де він проживає).

Роботи учасників конкурсу "Я - журналіст!" різних років

Також на конкурсі запроваджено ще одну номінацію - "Краща робота духовно-морального спрямування". Вперше таку номінацію ввели торік, у рамках співпраці організаторів конкурсу з Національним університетом "Острозька академія". Адже "ОГО" є постійним інформаційним партнером заходів з духовно-морального виховання молоді, які проводяться в академії, а на нашому порталі створений і постійно наповнюється новими матеріалами тематичний блог "Рівненщина релігійна". Аби заохотити старшокласників досліджувати духовні скарби рідної землі, ми і вирішили запровадити додаткову конкурсну номінацію. Торік ми отримали чимало робіт, автори яких розповіли про духовні святині своїх міст і сіл, про земляків, які у власному житті сповідують цінності християнської моралі. Кращі з них було відзначено дипломами та призами. Так буде і цьогоріч.

Конкурс "Я — журналіст!": як склалась доля переможців минулих років

Імена переможців конкурсу учнівських творчих робіт "Я - журналіст!" ми назвемо на початку березня. Слідкуйте за новинами на порталі OGO.ua, де постійно розміщуватиметься вся інформація про хід конкурсу та роботи його учасників!

Переможці та лауреати Четвертого міжобласного конкурсу “Я — журналіст!”





На правах реклами