Ми у Facebook
18.02.2013, 11:20

У Рівному невідомий з магазину викрав Остробрамську ікону Божої Матері

В День всіх Закоханих невідомий зловмисник в одному із торгівельних пасажів у відділі церковних товарів викрав ікону, написану темперою на дубових дошках, привезену з Греції.
Продавчиня не встигла зорієнтуватись, як приткому злодюжці вдалося це зробити. Однак, пізніше схожий хлопець приглядався вже до мистецьких творів сучасності, але вже в іншому магазині.

В той час, коли в торговому закладі було людно, невідомий молодик користуючись зайнятістю працівниці відділу викрав ікону. Коли та помітила зникнення товару, то попередила свою напарницю з іншого магазину, описавши злодія. Через деякий час та розповіла, що схожого чоловіка бачила і в своєму відділі. Мабуть, потяги допоки невстановленого «поціновувача» були нестримні і він мав намір примножити своє багатство новою крадіжкою.

- Ця ікона відноситься до досить рідкісного типу зображення Богоматері без Немовляти в руках, - розповідає власниця відділу Олена, вона привезена з Греції. Ціна викраденого 1100 гривень.
На разі, в чиїй оселі буде красуватись витвір грецьких майстрів, встановлюють правоохоронці.

- Слідчими Рівненського міського відділу міліції розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка), триває слідство, - розповідає підполковник міліції Іван Павлович Лішневець.





На правах реклами