Ми у Facebook
19.02.2013, 10:24

В Україні оштрафували 32 ресторани, що дозволяли курити

Держспоживінспекція України оштрафувала 32 ресторани, які не дотримувалися норм закону про заборону куріння. За це порушникам довелося заплатити 44 тис. грн.

Протягом січня волонтери коаліції «За вільну від тютюнового диму Україну» здійснили моніторинг закладів ресторанного господарств у 13 обласних центрах України, Києві та Криму, інформує Урядовий портал.

Всього було перевірено 1133 заклади: ресторани, бари, кафе, паби, більярдні та нічні клуби. Результати моніторингу показали, що у 93% закладів не курять та дотримуються закону, а 7% закладів порушують закон (76 закладів від загальної кількості, найбільше порушень виявлено у нічних клубах).

Як Рівне зустріло заборону реклами тютюну

«У ході моніторингу встановлено, що найбільша кількість порушень зафіксована у закладах ресторанного господарства Одеської області, а найменша – в Івано-Франківській та Чернігівській областях», – повідомила керівник медіа-проектів громадської організації «Життя», волонтер Коаліції «За вільну від тютюнового диму Україну» Юлія Солоха.

Чи повністю заборонять куріння новим законом у рівненських барах? [ОГЛЯД]

Директор «Інституту Медіа Права», керівник проекту «Київ без тютюнового диму» Тарас Шевченко зауважив: «Результати моніторингу та перевірок Держспоживінспекції України підтверджують, що закон виконується, він збалансований і діє на території всієї України. Певне невиконання має місце, але воно несуттєве. Це говорить про те, що громадяни України позитивно ставляться до нововведення».

Офіціанти агітували нардепів підтримати закон про заборону куріння

Як повiдомлялося, з 16 грудня 2012 року набув чинностi закон України №4844 про повну заборону курiння в примiщеннях закладiв ресторанного господарства та на всiх робочих мiсцях.

Джерело: ZAXID.NET





На правах реклами