Ми у Facebook
19.02.2013, 10:50

На Рівненщині невідомий замінував залізничну станцію у Здолбунові

Сьогодні, 19 лютого, близько 6-ї години ранку до правоохоронців надійшло повідомлення про те, що на залізничній станції Здолбунів Львівської залізниці виявлено підозрілий предмет, схожий на саморобний вибуховий пристрій.
На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група з числа працівників міліції та прокуратури на чолі з прокурором області Василем Присяжнюком.

Про це OGO.ua повідомили з прес-служби прокуратури області.

Під час огляду встановлено, що невідома особа залишила на залізничних рейках 2 цеглини, обгорнуті папером та з'єднані між собою проводом. Будь-яких вибухонебезпечних предметів з місця події вилучено не було.

Через вказані обставини на перегоні 141 км - Озеряни було припинено рух залізничного транспорту більш як на три години.

Відомості про вчинене кримінальне правопорушення внесені органами внутрішніх справ до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.279 КК України (блокування транспортних комунікацій). Вживаються заходи до встановлення осіб, причетних до вказаного злочину.

Хід досудового розслідування контролюється прокуратурою області.

Слід зазначити, що згідно із Законом відповідальність за вчинений злочин передбачена у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Нагадаємо, минулого року Рівне сколихнула новина про замінування супермаркету "ЕКО" та готелю "Мир" в центрі Рівного.

Як виявилось, мінером виявився 22-річний ув’язнений.


Повідомляючи про нібито скоєний злочин, люди не завжди замислюються про наслідки своїх дій. Вони не розуміють, що кожен помилковий виклик завдає великої шкоди не тільки державі, але й усім громадянам. Адже перевірка таких дзвінків передбачає чималі фінансові витрати, багато спеціалістів екстрених служб відволікаються від виконання основних обов’язків. Може статися так, що надійде справжнє повідомлення про злочин, а правоохоронці й лікарі не зможуть встигнути туди, де вони дійсно потрібні людям, чиєсь життя опиниться під загрозою.

Громадяни повинні знати самі та пояснювати своїм дітям, що за такі жарти передбачається відповідальність згідно чинного законодавства. Кримінальна відповідальність за такого роду злочини настає з 16 років. Відтак, за хибне повідомлення неповнолітніх школярів нестимуть відповідальність їх батьки, яким доведеться відшкодовувати завдані збитки. Відповідно до статті 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення “Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб”, ст.184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей» на батьків або осіб, які їх замінюють, накладається штраф. До того ж, зловмиснику доведеться оплачувати всі витрати по виїзду представників правоохоронних органів та інших відомств. Один такий виїзд на місце події спеціалістів вибухово-технічної служби УМВС “коштує” близько 1300 гривень.

Згідно статті 259 Кримінального кодексу України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності» любителям жартувати про замінування загрожує штраф або обмеження волі до п’яти років. Якщо ж їм захочеться повторити кримінальний подвиг, то законодавством передбачено і позбавлення волі на строк до семи років.





На правах реклами