Ми у Facebook
26.02.2013, 14:55

У Рівному перинатальний центр відкрили без Януковича [+Фото]

На Рівненщині запрацював новозбудований перинатальний центр. Сучасний медичний заклад прийматиме щороку понад дві тисячі пологів породіль з усієї області. 27 лютого центр відкрили урочисто в присутності першого заступника голови Адміністрації Президента Ірини Акімової.
Сучасний і комфортний заклад ІІІ рівня оснащений найновішим обладнанням. Техніка нового покоління закуплена як за бюджетні, так і за спонсорські гроші. Адже на засадах державно-приватного партнерства обласний перинатальний центр отримав сучасне оснащення від благодійного фонду Віктора Пінчука "Колиски Надії".






Фоторепортаж з відкриття центру

— У розпорядженні маємо найсучасніші палати, 11 родзалів, два операційні блоки, гінекологічні операційні та ще багато іншого. Більшість приміщень будуть "чистими", тобто ізольованими, з особливим мікрокліматом. Це унеможливлює поширення інфекцій та стафілококу, — зауважила головний лікар перинатального центру Вікторія Єнікеєєва.



В оновленому закладі працюватимуть висококваліфіковані кадри. Так, медики обласного перинатального центру підвищили фаховий рівень під час тренінгів і навчань. Тож вони готові до новітніх моделей обслуговування майбутніх мам і новонароджених. Це допоможе створювати належні умови для безпечних пологів та виходжувати недоношених малюків, збільшивши їхні шанси рости здоровими.



— Це вже дев'ятий такий центр, відкритий в Україні, — зауважила перший заступник голови Адміністрації Президента Ірина Акімова. — У цьому році плануємо добудувати та відкрити ще 10. У кожному з них плануємо встановити найсучасніше обладнання, та зробити такі центри стандартом для країни. Крім того, підвищуватимемо і кваліфікацію персоналу. Знаннями та навичками з українськими медиками ділитимуться професіонали з Європи.

Завдяки відкриттю сучасного перинатального центру якісні медичні послуги будуть доступні для сільських жінок Рівненщини, котрі мають проблемні вагітності та патології. Адже в заклад європейського рівня із районів скеровуватимуть усіх пацієнток із ускладненнями. Також чиновники запланували створити в області ще два перинатальних центри другого рівня, які будуть структурними підрозділами рівненського медзакладу.





На правах реклами