Ми у Facebook
28.02.2013, 08:25

Активістів з Рівного навчать робити корисні справи для суспільства [+Фото]

Днями у Рівному презентували унікальну міжнародну програму "Майстерня громадської активності", яка дозволяє молодим та активним людям безкоштовно навчитися реалізовувати корисні соціальні, освітні й культурні проекти. Навчатимуть рівнян у різних містах України і навіть у Польщі.
Для того, аби робити справи на користь людей, цілого суспільства, міста чи держави, потрібно, інколи, зовсім небагато. Адже великі зміни починаються з маленьких кроків. Саме такі кроки й навчають робити у "Майстерні громадської активності".

За словами організаторів презентації, коли молодь щось не влаштовує в житті суспільства, вона прагне це змінити. Проте у молодих людей не завжди вистачає впевненості та знань, як ті чи інші зміни можна реально втілити в життя, з чого почати та де взяти необхідні ресурси.

У Рівному презентують Майстерню громадської активності

Про те, як правильно здійснювати проекти, молодим людям розповідають тренери "Майстерні громадської активності".



- Мета презентації - допомогти молодим людям, які не знають, що таке неформальна освіта й що таке "Майстерня громадської активності", - говорить тренер програми "Майстерня громадської активності" Євгеній Франків. - Ми розповідаємо, що молоді люди зможуть отримати від участі в цій програмі та допомагаємо заповнити заявку на участь, якщо він зацікавлений чогось досягти та пройти "Майстерню".



Власне те, чого можна досягти завдяки "Майстерні", можна було побачити на стендах, які підготували для презентації. З 2008-го по 2012 рік молоді й активні рівняни реалізували не один десяток цікавих та позитивних ініціатив.

Більше фото з презентації - у фотогалереї

- Було багато цікавих проектів, зокрема в екологічному напрямку, - говорить Євгеній Франків. - У гідропарку та інших місцях масового відпочинку волонтери прибирали сміття, вивозили його. Після того досить довгий час було чисто. Те, що люди смітять, це питання особистої культури, але, певно, приклад змусив таки когось замислитися, що у таких місцях смітити не можна. Були й соціально важливі заходи, наприклад, такі як навчання дітей-сиріт народним ремеслам, або у національно-патріотичні проекти, такі як українська патріотична вечірка "Здибанка", коли всі люди приходили у вишиванках та співали українські пісні. Ще був фестиваль українського кіно, коли показували українські фільми та мультфільми, які багато хто раніше не бачив. Ці проекти дозволили зблизити громадсько активну молодь Рівного й для багатьох це стало поштовхом у громадському житті.



Цікаво, що свого часу "Майстерня" в Україні, розпочалася саме з Рівного та Донецька, де у 2008 році відбулися перші навчальні семінари.

Як повідомили організатори, конкурс на участь у "Майстерні громадської активності-2013" відкритий до 10 березня, тому кожен, хто бажає, може заповнити онлайн-заявку. До 25 березня всі, хто подав заявку, отримує на електронну адресу інформацію чи потрапив він на "Майстерню" і в якому місті вона відбудеться. Всі витрати на проїзд, проживання та харчування учасникам повертаються.

Більше фото з презентації - у фотогалереї

Навчальні семінари відбуватимуться у різних містах України та Польщі.





На правах реклами