Ми у Facebook
01.03.2013, 14:38

Рівненчанин незаконно вивіз за кордон 70 тисяч доларів

Мешканець Здолбунова намагався обдурити митників та перетнув український кордон з чималою сумою грошей. Однак, уникнути відповідальності йому не вдасться.
Про це порталу OGO.ua повідомила прес-секретар Рівненської митниці Людмила Деркач.

- 48-річний чоловік зі Здолбунова під час перетину українського кордону у пункті пропуску "Городище" обрав "зелений коридор", чим підтвердив, що не має при собі грошових коштів більше 10 тисяч євро, дозволених до ввезення за умови усного декларування, - каже Людмила Деркач. - За результатами обміну інформацією з білоруськими колегами, працівники Рівненської митниці з'ясували факт вивезення валюти. Таким чином, вже на білоруському кордоні митникам чоловік заявив, що везе в автівці кругленьку суму грошей – а саме 70 тисяч доларів США.

Таким чином, дії водія під час проходження митного контролю мають ознаки порушення митних правил, передбачені статтею 471 Митного Кодексу України. За цим фактом Рівненська митниця склала протокол про порушення митних правил. Усі матеріали будуть скеровані до суду. Санкція цієї статті передбачає штраф в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та конфіскацію валюти.





На правах реклами