Ми у Facebook
03.03.2013, 10:41

Рівняни воюють з підприємцем через соляну шахту

Мешканці будинку на вулиці Замковій, 10Б невдоволені діяльністю приватного підприємця. У підвалі їхньої багатоповерхівки бізнесмен вирішив відкрити оздоровчий комплекс. Проти такого відкриття виступили мешканці будинку. Люди навіть написали колективне звернення до міського голови.
Історія протистояння мешканців та приватного підприємця розпочалася ще в 2000-му році. Саме тоді бізнесмен Андрій Сухий взяв в оренду підвальне приміщення у своєму будинку на вулиці Замковій, 10Б. Без відома жителів багатоповерхівки у 2004-му підприємець його приватизував. А в січні цього року люди помітили, що руйнується фундамент будинку і, кажуть, саме на тій стороні, де знаходиться підвальна власність підприємця.

— Я його зустріла через деякий час, запитала, що там відбувається, — каже старша по будинку Галина Зубок. — Він відповів, що буде робити там соляні шахти, де лікуватимуть дихальні шляхи. Це інфекційні захворювання. Тому ми категорично проти. У нас тут дітей багато. А пари соляні будуть виходити у повітря. Коли ж запитала чи має дозвільні документи, він відповів, що будуть. Мовляв, побудую, і будіть дозвільні документи.

Люди бояться за своє здоров'я. Кажуть, якщо там таки з’явиться соляна шахта, то біля будинку нічим буде дихати.

— Моя квартира знаходиться прямо над цим кабінетом, — розповідає мешканка будинку Галина Гаркавенко. — Труба виходить прямо мені у вікно. Як це воно має бути? Фундамент під вікном потрісканий, штрукатурка у під’їзді відлітає у проекції ванни моєї.

Підприємець Андрій Сухий всі звинувачення мешканців відкидає. Каже, ремонт в орендованому ним приміщенні не має ніякого відношення до руйнування будинку.

— У приміщенні ведуться оздоблювальні роботи, — каже він. — Тут триває декоративна обробка солончаком. Це буде кімната, де надаватимуться не лікувальні, а оздоровчі послуги.

Бізнесмен запевняє, що має і всі відповідні документи на проведення таких робіт.

Мешканці будинку написали колективне звернення до міського голови Рівного. Володимир Хомко призначив спеціальну комісію. Проте, перевірити стан справ у багатоповерхівці зі всієї комісії прийшов лише один представник управління містобудування та архітектури. Поспілкуватися з ним кореспондентам Першого місцевого не вдалося. Його колеги стверджують, що він у прокуратурі. До речі, саме туди звернулися з заявою і жителі проблемної багатоповерхівки.

www.rivne1.tv





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ