Ми у Facebook
05.03.2013, 11:15

Наступними будуть звільнені губернатори Прикарпаття та Тернопільщини?

В Інтернеті ширяться чутки про зняття голів обласних держадміністрацій Івано-Франківської та Тернопільської областей. Натомість сьогодні, 5 березня, відбудеться прес-конференція голови Рівненської облдержадміністрації Василя Берташа. Очільник області підсумує, що зроблено в області за останні три роки.
У понеділок, 4 березня, Президент звільнив голову Львівської ОДА Михайла Костюка і призначив на цю посаду Віктора Шемчука.

На відміну від львівського колеги, очільник Прикарпаття в кріслі поки що утримався. Інформація про звільнення Михайла Вишиванюка з’являється не вперше. Проте зараз на офіційному сайті Президента відповідний указ відсутній. Голова Івано-Франківської облдержадміністрації – старожил серед губернаторів в Україні. Він працював на цій посаді за трьох президентів. Востаннє головою ОДА Прикарпаття його призначили у квітні 2010 року. Прес-служба Івано-Франківської облдержадміністрації чутки про звільнення Вишиванюка не коментує. Проте сам губернатор пообіцяв зустрітися з журналістами уже сьогодні, 5 березня.

«Попередній досвід Михайла Вишиванюка показує, що коли він перший раз прийшов при Кучмі, то він сказав: доки цей президент буде, доти і я буду. Так і сталося. Тепер кажуть, що у колі своїх наближених говорить, доти я буду, доки цей Президент буде», – прокоментував політолог Микола Кобрин.

Також деякі інтернет-видання, посилаючись на власні джерела в Києві, повідомляють, що вже готують указ про звільнення голови Тернопільської ОДА Валентина Хоптяна. Оприлюднять його найближчим часом. Коли ж відбудеться зміна очільника Тернопільщини, поки що не відомо.

Про це повідомляє ZIK.





На правах реклами