Ми у Facebook
11.03.2013, 07:01

Гроші за харчування дошкільнят з Полісся Берташ "вибиватиме" у столиці

фото www.novoselica-rda.cv.ua

Голова Рівненської облдержадміністрації Василь Берташ на прес-конференції у вівторок підсумував трирічну діяльність на посаді очільника області.
Серед основних досягнень назвав відкриття у Рівному сучасного перинатального центру, де допомагатимуть жінкам з проблемними вагітностями і пологами, та Центру променевої терапії на базі обласного онкодиспансеру; спорудження дев'яти нових шкіл та відновлення роботи близько півсотні дитсадків; облаштування білощебеневих сільських доріг і вирішення застарілої проблеми водопостачання с.Пугач на Сарненщині.

Для Рівненщини, яка має один із найвищих рівнів народжуваності в Україні, актуальним питанням є виплата грошових винагород від держави багатодітним матерям. Нині, як запевнив Василь Берташ, "Матері-героїні" отримують належні їм кошти без затримок — завдяки тому, що у столиці прислухались до клопотання очільника області про спрощення процедури розрахунку з багатодітними жительками Рівненщини. Відтак, зазначив голова облдержадміністрації, матері-героїні почали отримувати належні їм кошти без посвідчень, а за копією Указу Президента. Натомість актуальною залишається інша проблема, що стосується багатьох поліських жінок — виплата компенсації на харчування дітям, що мають статус потерпілих внаслідок чорнобильської катастрофи, і не харчуються у дитсадках. Як розповів Василь Берташ, це питання він поставив під час останньої зустрічі з керівництвом уряду та міністерств — такі щомісячні зустрічі керівників областей із столичними урядовцями запровадили нещодавно, і саме там очільник Рівненщини порушує найбільш наболілі питання. Василь Берташ сподівається, що найближчим часом проблему вдасться зняти.

Серед проблем, які озвучив голова облдержадміністрації, — доля Рівненського авторемонтного заводу, який уже не один рік перебуває у скрутному стані. "Його потрібно виставити на аукціон і продати, щоб туди прийшов інвестор", — висловив власне бачення перспектив підприємства Василь Берташ. Адже нині область не має змоги підтримати завод і в такий спосіб допомогти його працівникам — авторемонтний належить Міністерству оборони. "Рік тому білоруси хотіли виготовляти там запчастини до своєї техніки, але Міністерство на це не пішло, не знаю, з яких причин, — розповів голова облдержадміністрації. — Будемо далі вести діалог з Міністерством оборони, на 27 березня в мене запланована зустріч із міністром".

"У повітрі" поки що й доля інвестиційного проекту з переробки деревини на Рівненщині, який планували запустити шведи — держава не може гарантувати потенційному інвестору наявність такого обсягу деревини для переробки, який він хотів би отримати. Втім, Василь Берташ сподівається, що нове виробництво з часом таки з'явиться. Для Рівненщини, 40% площі якої займають ліси, такий бізнес є доволі актуальним. Певний час тому подібне виробництво планували відкрити в Сарнах росіяни, але їхнім намірам завадила криза. Можливо, шведам (а з ними — і потенційним працівникам нового заводу) пощастить більше...

"Рівненська газета" № 10 від 7 березня 2013 року





На правах реклами