Ми у Facebook
12.03.2013, 11:11

Від паводків може постраждати 12 сіл

Аби запобігти весняним повеням, водні господарства області відремонтували захисні дамби протяжністю у понад 6 кілометрів, 14 насосів і 20 станцій, 27 гідропостів, 5 гідро- та 651 водопропускну споруду. Крім цього, минулоріч розчистили меліоративні канали та береги.
Про це прозвітували в обласному управлінні водних ресурсів заступнику голови облдержадміністрації Володимиру Новаку. Частина насосного обладнання вже працює, аби жителі не відчували шкоди від паводків. Зокрема, за два місяці були задіяні майже 60 станцій, які перекачали 14 мільйонів кубометрів води, повідомляє прес-служба РОДА.

Водночас, за прогнозами фахівців, водопілля може створити незручності для 12 населених пунктів області. Відтак, нині працівники водних господарств постійно стежать за рівнем води в річках та водоймах. Крім цього, в області цілодобово чергують аварійні бригади та техніка. Мають 5 тисяч літрів палива, а для будівництва тимчасових дамб — щебінь, пісок та камінь. Разом із тим, Володимир Новак доручив і далі відстежувати ситуацію з підтопленнями в області, а з фахівцями Брестської та Гомельської областей Республіки Білорусь узгодити порядок можливих спільних дій боротьби з паводками у прикордонних районах.

Довідково: загалом на Рівненщині 12 водосховищ, майже тисяча кілометрів захисних дамб, 3,5 тисячі гідроспоруд, 50 тисяч гектарів акумулюючих водойм, 18 тисяч кілометрів меліоративних каналів, а також майже 13 тисяч водопропускних споруд та 89 насосних станцій.

"Рівненська газета" № 10 від 7 березня 2013 року





На правах реклами