Ми у Facebook
13.03.2013, 16:40

Чому діти та батьки не можуть порозумітися?

Для того, щоб допомогти вам краще усвідомити свої стосунки з дитиною, пропонуємо невеликий "Тест для батьків".
Тест для батьків

Поміж усіх речень необхідно визначити ті, які вважаєте правильними.

Діти не розуміють своїх батьків, тому що:
1. Діти не бажають витрачати зусилля, щоб зрозуміти батьків.
2. У дітей недостатній життєвий досвід.
3. У них бракує розуму, щоб зрозуміти очевидні для батьків речі.
4. Ніхто не вчить дітей правильно розуміти своїх батьків.
5. Діти розраховують на те, що батьки завжди їх розуміють.
6. Дітям не потрібне розуміння, вони бажають тільки бавитися.

Що вам ніколи не дасть полегшення:
1. Активний "відпочинок" біля телевізора, а також читання книги.
2. Спроби звинуватити у своїх невдачах інших.
3. Сплески бурхливих емоцій зі сльозами на очах та голосіннями.
4. Бажання усамітнитися, щоб "плекати" свій поганий настрій.
5. Снодійне.

10 способів порятунку:

1. З’ясуйте, що саме вас турбує. Психологи стверджують, що проблема, витягнена з підсвідомості, — вже наполовину розв’язана. Для цього зовсім не обов’язково відвідувати психоаналітика. Розкажіть про те, що вас турбує, близькій людині. Це особистий психологічний прийом: проаналізувавши свою проблему вголос, ви з’ясуєте причини своїх бід і знайдете вихід із ситуації.
2. Не вдавайте з себе нещасну. Жіночий організм може впоратися з подразниками краще, ніж чоловічий, завдяки гормону естрадіолу — природному антидепресанту, що знижує інтенсивність переживань. Тому краще, що рекомендують зробити психологи, коли вкотре будете мати намір дріб’язкову проблему перетворити на маленьку трагедію, — знайти людину, якій би жилося значно гірше, і допомогти їй.
3. Сплануйте свій день. Науковці відзначили, що для людини, стан якої наближається до стресового, час прискорюється. Тому вона відчує значну завантаженість і брак часу. Упоратися з перенавантаженнями дуже просто: сплануйте свої дії, розподіляючи їх за ступенем важливості, і дотримуйтеся свого плану.
4. Не перебільшуйте! Люди, схильні до стресових реакцій, у будь-якій проблемні вбачають уселенську катастрофу. Насправді жахливі обставини у вашому житті трапляються не часто. Тому звільніться від надуманих проблем, а також тих, які ви не здатні розв’язати.
5. Навчіться володіти своїми емоціями. Наш мозок "за звичкою" викидає гормони стресу на будь-які подразники, що загрожують нашому спокою. Йому абсолютно байдуже — реальні вони або вигадані.
6. Не забувайте хвалити себе щоразу, коли вам удається подолати хвилювання (наприклад, купіть собі в подарунки шоколаду, модну сукню або цікаву книгу).
7. Посміхайтеся, навіть якщо вам не хочеться. Сміх сприятливо впливає на імунну систему, активізуючи Т-лімфоцити крові. У відповідь на вашу усмішку організму продукуватиме бажані гормони радості.
8. Робіть фізичні вправи не менше ніж 30 хвилин на день. Замість того щоб відлежуватися в ліжку, розпочніть перегони. За твердженням лікарі, найефективніші антистресові види спорту — біг і спортивна ходьба
9. Приймайте вітамін Е — він підвищує імунітет і стійкість до стресу. До речі, цей вітамін у натуральному вигляді міститься у картоплі, сої, кукурудзі, моркві, ожині й волоських горіхах.
10. Напишіть "лайливий" лист і спаліть його або розірвіть.

"Рівненська газета" № 10 від 7 березня 2013 року





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ