Ми у Facebook
13.03.2013, 17:10

На Рівненській митниці ветеринари стягували кошти з підприємців

У ході прокурорської перевірки з питань додержання вимог законодавства під час митного оформлення товарів виявлено факт зловживання владою службовими особами Львівської регіональної служби державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті.
Встановлено, що ветеринари контролюючого органу упродовж 2012 року безпідставно стягували на Рівненській митниці з суб’єктів господарювання грошові кошти за послуги, які не передбачені законодавством. Зокрема, в рахунки підприємців включалась плата за роз'яснення чинних нормативних документів, інформаційні послуги та оформлення документації.

Як повідомив Рівненський міжрайонний прокурор з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері старший радник юстиції Віктор Купчик, через такі незаконні дії органу державного ветеринарно-санітарного контролю підприємцям завдано збитків на загальну суму 264 тис. грн.

За вказаним фактом Рівненською міжрайонною прокуратурою з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері відомості про вчинення кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 364 КК України внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Досудове слідство проводиться органом внутрішніх справ. Прокуратура здійснює у даному кримінальному провадженні процесуальне керівництво.





На правах реклами