Ми у Facebook
15.03.2013, 17:20

Поблизу Дубна понад сотня фур стоїть у сніговому заторі

Понад сотня фур опинилися у сніговому полоні на відрізку траси "Київ-Чоп" у напрямку Дубна. Через складні погодні умови та нерозчищене дорожнє покриття стоять нерухомо не лише легкові автівки, але й водії великогабаритного транспорту.
Хуртовина та чималий затор. Ось картина, яку можна побачити поблизу Дубна на трасі "Київ-Чоп". У результаті сильного снігопаду, що чергувався з дощем, цей відрізок дороги паралізувало. У великій черзі стояли переважно далекобійники, адже водії легкового транспорту ще хоч якось маневрували між фурами. Пан Василь їхав з Росії до Європи. Чоловік розповів, що на українських дорогах для нього подібні ситуації не дивина.

Василь Сідун, водій-далекобійник:

- Снігу навалило так, що не можна проїхати. Всі стоять. Вони техніку воєнну по виганяли. А що з того? Адже вона збирає сніг тільки зверху, а лід залишається знизу. Якби вони посипали раніше і машини це розбили, то воно б легше з’їжджало. А так воно вже примерзло і його важко тепер зчистити.

Самі ж водії в таких ситуаціях, аби обмінятися інформацією та тримати руку на пульсі подій, використовують рацію. Сьогодні як ніколи з її динаміка доносилася ненормативна лексика, яка красномовно передає обурення водіїв подібним становищем. Опинившись у заторі, водіям залишається сподіватися лише на допомогу рятувальників.

Микола Прокопчук, начальник відділу роботи із ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Рівненській області:

- На автотрасі "Київ-Чоп" поблизу села Крилів Дубенського району у зв’язку зі складним рельєфом місцевості, тобто важкий підйом, знаходяться великогабаритні автомобілі, які не можуть піднятися. На місці події розгорнуто пункт обігріву, працює важка інженерна та пожежно-рятувальна техніка.

Наразі в зв’язку зі складними погодними умовами рятувальники вкотре наголошують не вирушати у далекі подорожі без нагальної потреби та бути максимально уважними і взаємоввічливими на дорозі.





На правах реклами