Ми у Facebook
18.03.2013, 15:44

Українських миротворців у Конго навчають англійської [+Фото]

Розмовляти одною мовою в Місії ООН для українських миротворців у ДР Конго завдання номер один.
Миротворці 2 ротації 18-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України, які четвертий місять виконують завдання Місії ООН у Демократичній Республіці Конго, продовжують вивчення англійської мови на трьох точках базування. В містах Гома та Бунія заняття з англійської мови проводять дипломовані викладачі з Місії ООН, а в місті Букаву керівником групи призначено бортового перекладача вертольоту Мі-24 підполковника Анатолія Яковенка, який до відрядження в африканську країну декілька років поспіль проходив військову службу на посаді викладача кафедри Підготовки офіцерів для багатонаціональних штабів за стандартами НАТО на Європейського союзу навчально-наукового центру Міжнародної миротворчої діяльності Національного університету оборони України.

Як українці Різдво у Конго зустрічають

Навчання відбувається за спеціальною програмою, яка розроблена для миротворчих контингентів у Демократичній Республіці Конго. Кожна група займається іноземною мовою три рази на тиждень у вільний від польотів час.



Як зазначив підполковник Анатолій Яковенко, вивчення англійської мови є пріоритетним завданням всіх представників Збройних Сил України, особливо тих, хто виконує завдання Місії ООН.

Вертолітники 13 армійського корпусу готуються до наступної ротації у Конго

- Знання іноземної мови – це вимога часу, воно стосується всіх, а особливо військовослужбовців льотного, льотно-підйомного складу та авіанавідників, які постійно ведуть обмін інформації англійською мовою, - зауважив керівник навчальної групи.

Рівненські військові освячували воду в Африці [+Фото]

Протягом трьох місяців миротворці вивчили десятки тем, серед яких представлення, знайомство з іноземцями, подорожі на різних видах транспорту, відвідування визначних місць. Заняття проводяться з поступовим ускладненням програми. Викладачі під час роботи з військовою аудиторією використовують метод діалогу, як в цілому, так і з кожним окремо. Особлива їх увага звертається на вміння вести діалоги, використовувати військову та льотну термінологію у повсякденному житті.

Про це повідомив помічник командира 18 ОВЗ Місії ООН у ДР Конго майор Віктор ШУБЕЦ





На правах реклами