Ми у Facebook
19.03.2013, 09:00

Рівняни зможуть повідомити про факти корупції на спеціальний сайт

Відтепер кожен українець зможе поскаржитися на корупційну ситуацію, з якою він стикнувся, і зафіксувати це на корупційній карті України.
Якщо ситуація ця вкрай кричуща, вона може стати предметом журналістського розслідування і набути широкого розголосу. Це стає можливим завдяки Інтернет-проекту з моніторингу корупції – CorruptUA, який запрацював в Україні.

Проект ініційовано Міжнародною громадською організації «Інтерньюз-Україна» за підтримки посольства Королівства Нідерланди.

Веб-сайт проекту – www.corruptua.org - містить спеціальну мапу корупції в Україні. За допомогою інтерактивної карти можна дізнатись про зафіксовані випадки корупції в кожній окремій області країни.

Дописувачем сайту може стати кожен активний громадянин. Основними ж авторами на сьогодні є правозахисники, представники громадських організацій, а також мережа регіональних журналістів, що працюють у рамках проекту. На сайті доступна зрозуміло викладена класифікація видів корупції та описані особливості кожного порушення. Можливість точно локалізувати сферу прояву корупції дозволяє отримати більш повну інформацію про інцидент. Всі повідомлення опрацьовуються модераторами та юристами проекту, після чого проект інформуює про корупційні інциденти відповідні інституції, які ще в змозі їх виправити без втручання правоохоронних органів. До того ж, розслідуванням найбільш резонансних корупційних схем в регіонах України займається мережа журналістів CorruptUA.

За допомогою постійної гарячої телефонної лінії (+38 067 44 444 93) проекту можна отримати компетентну юридичну консультацію та анонімно повідомити про корупційне правопорушення. Платформа також містить корисну інформацію про законодавство в сфері корупції та аналіз нововведень, а також практичні поради юристів, як вчинити в ситуації, коли ви стали свідком корупційних дій.

Автори проекту вірять, що звичайні громадяни та журналісти, надаючи публічного розголосу фактам корупції, можуть ефективно боротися проти цього суспільного зла.

На сьогодні журналістами проекту викрито ряд багатомільйонних махінацій в декількох областях України. Зокрема, одним з перших матеріалів CorruptUA є розслідування з Вінниччини, в якому йдеться про особливості розподілу будівельних підрядів. Подробиці – на сайті за посиланням http://bit.ly/16tW91m.

Усі матеріали проекту є вільними для передруку. Координатори заохочують журналістів і медіа далі поширювати інформацію, напрацьовану проектом.

Надати інформацію про корупцію можна безпосередньо на порталі CorruptUA або надіславши лист на електронну пошту.

Контактна інформація:
1. Сайт проекту www.corruptua.org
2. FB-сторінка www.facebook.com/CorruptUA
3. E-mail: info@corruptua.org
4. Гаряча лінія 067 44 444 93





На правах реклами