Ми у Facebook
20.03.2013, 13:58

Секс у космосі смертельно небезпечний!

Такий висновок канадських вчених після серій проведених дослідів.

Якщо люди, які будуть жити на Місяці чи просто в космосі на космічних станціях, захочуть плодитися і розмножуватися, то з цим може виникнути проблеми. Роскосмос і НАСА категорично спростовують чутки, що свого часу американські та радянські космонавти займалися на орбіті сексом в спробах зачати дитину. Мало того, сучасні дослідники мають всі підстави вважати, що секс у космосі може завдати величезної шкоди здоров'ю.

Експерименти з людьми звісно не проводились, замість людей піддослідними були...рослини! Вчені довели, що гравітаційні зміни пошкоджують їх клітини і під загрозою опиняється внутрішньоклітинна циркуляція. Дані результати можуть бути такими ж і у випадку з людськими клітинами - впевнені дослідники з університету Монреаля. Наприклад, для діяльності нейронів внутрішньоклітинна циркуляція має ключове значення.

Занадто сильна або навпаки слабка гравітація впливає на розвиток і функцію вегетативної клітини (пилкової трубки) чоловічого заростка у квіткових рослинах. У зростаючій клітці порушується процес створення клітинної оболонки. Подібним чином невагомість може вплинути і на репродуктивні процеси людського організму. Крім цього, дослідники вважають, що значні і тривалі зміни гравітації можуть призвести до розвитку невиліковних захворювань, таких як рак і хвороба Альцгеймера.





На правах реклами