Ми у Facebook
22.03.2013, 08:03

Харків’яни назвали Рівненщину “цивілізацією”

Упродовж трьох днів у області працювала делегація з Харківської області. Депутати Зачепилівської районної ради та голови сільських рад побували у Костопільському, Березнівському та Острозькому районах.
Практично під завісу візиту делегація з Харківщини обговорити перспективи розвитку місцевого самоврядування приїхала у Рівне. Саме тут заступник голови Рівненської облради Олександр Чуприна просив гостей “вказати на поріг, який маємо переступити”, а саме на недоліки, які помітили під час візиту. Проте критики від харків’ян не почув.

- У вас ближче двері до Європи, ви маєте можливість вчитися і у чехів, і у поляків. Ми дещо віддалені від обласних центрів — Полтави, Харкова, Дніпропетровська. Така особливість нашого району. І трошки до нас ця цивілізація доходить із запізненням, - зазначив голова Зачепилівської районної ради Леонід Глянь. - Ви берете участь у всеукраїнських та навіть міжнародних проектах (Проекти та Програми розвитку територіальних громад на рівні ПРООН — авт.). Ми ж тільки вчора узнали, що одна з наших сільських рад виграла всеукраїнських проект. Мова йде про 150 тисяч, але для нас це результат. Ми ще не вийшли на ваш рівень. Помірковані і професійно підготовлені ваші фахівці і керівники районів. Об’єкти соціальної сфери у вас більш привабливі. Але найбільше користі принесло не так побачене, як спілкування з колегами, обмін досвідом.

За словами Леоніда Гляня, Зачепилівщина — невеликий аграрний район, який спеціалізується здебільшого на рослинництві. Землі там розпайовані і здані в оренду 40 сільськогосподарським підприємствам району. Зокрема, платять 951 гривню за гектар. Тобто людина, яка має у власності державний пай, отримує у рік близько 5 тисяч гривень оренди з нього. В районі працює чотири молокоприймальні пункти, працює маслозавод. Проте в районі існує проблема з реалізацією власної сільгосппродукції.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ