Ми у Facebook
28.03.2013, 10:29

Кандидатам у депутати пропонують "скинутись" на проведення виборів

Голова Рівненської обласної ради Юрій Кічатий переконаний, що довибори в обласну раду не принесуть ніяких змін, окрім як зайвих витрат.
Про це він зазначив під час прес-конференції.

Так, за словами Юрія Кічатого, кількісний склад обласних, районних рад обраховується по формулі. У свій час обласна рада прийняла рішення по мінімуму депутатів - 80, хоч могли і 120 запропонувати.

Рівненська область: відкрито сезон агітації на виборця

- Закон так передбачає, ми нічого не можемо зробити. Коли вибори, так сказати, планові, то кошти виділяє державний бюджет. Коли ж довибори, будь ласка, бюджет того рівня, в який обирається депутат, тобто з обласного бюджету, - зазначив він. - Чи могли ми при формуванні бюджету 2013 року передбачити, що у нас буде 4 народні депутати з числа обласних, а один депутат помре? Ні. Ми звертались до Центральної виборчої комісії, але кажуть ні, шукайте гроші в себе. А нам шкода коштів. На все про все треба 1,5 мільйона гривень. Це по мінімуму. Голова обласної комісії, каже що недостатньо буде. І мільйона було б достатньо. Значна частина з них — це заробітна плата членів комісії. А вибори мажоритарні. Якщо ти маєш гроші, ідеш на вибори — то плати.

У той же час, за словами голови облради, навіть перемога по всіх п’яти округах представників опозиційних сил нічого не змінить:

Довибори в Рівненську обласну раду: кого висунули партії

- Баланс сил нічим не зміниться. Навіть, якщо пройде п’ять опозиціонерів — то у них буде тільки одна третя. Тобто з’явиться можливість, згідно з законом, ініціювати скликання позачергових сесій. Нічого не зміниться. Передбачень, хто може пройти, робити не буду, не хочу бути провидцем, - наголосив Кічатий.

Окрім політичний тем під час прес-конференції Юрій Кічатий розповів, як область вчилася розчищати дороги та про те, як сам постраждав від снігових заметів.





На правах реклами