Ми у Facebook
29.03.2013, 12:02

Школи Рівного закривають на карантин

Весняні канікули, що розпочалися у школах Рівного 25 березня, затягнуться. Причина - карантин, який вирішили запровадити у школах міста через високий рівень захворюваності на грип.
Ще тиждень тому у зв'язку із підвищенням рівня захворюваності на грип серед дітей у школах міста були введені карантинні заходи.

Проте самі школи не закривали, адже у дітей саме розпочиналися весняні канікули.

У Рівному оголосили епідемію грипу

Проте із наступного понеділка, 1 квітня, діти в школу не підуть.

- З понеділка розпочинається карантин, - повідомила заступник начальника Рівненського міського управління освіти і науки Катерина Сичик. - Скільки він триватиме, наразі сказати не можу. Це буде вирішено в середу, 3 квітня.

На Рівненщині більшість хворих на грип - діти

Водночас, приблизно за годину до прийняття рішення стосовно карантину у м.Рівному, в обласному управлінні охорони здоров'я заявили, що рівень захворюваності у краї знизився і необхідності у карантинних заходах немає.

- Зараз рівень захворюваності - приблизно 65% до порогового рівня, - сказав начальник Рівненського обласного управління охорони здоров'я Віталій Бойко. - Нам допомогло те, що у дітей розпочались канікули, завдяки чому рівень захворюваності знизився. Тому карантинні заходи вводитись наразі не будуть.

Як повідомили з Рівненської міської ради, 3 квітня 2013 року відбудеться позачергове засідання постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій м. Рівного, члени якої і визначать тривалість карантинних заходів.





На правах реклами