Ми у Facebook
03.04.2013, 16:00

Укрзалізниця нагадує: із 6 квітня почнуть продавати іменні квитки

Змінювати прізвище на іменних квитках Укрзалізниці заборонено. А квиток із більш ніж трьома помилками у прізвищі та імені пасажира вважається недійсним.
Із 6 квітня 2013 року у всі квитки на потяги дальнього сполучення вноситимуть прізвища та ім’я пасажира, а при посадці необхідно буде пред’явити документ, що посвідчує особу.

Під час оформлення квитка у касі вокзалу чи станції пасажир має назвати свої прізвище та ім`я тією мовою, якою вони записані у документі, що буде пред’явлений при посадці.

Квитки на поїзд стануть іменними вже 6 квітня

В Укрзалізниці рекомендують ретельно перевірити квиток після придбання, оскільки касир робитиме запис прізвища та імені зі слів пасажира. Під час оформлення квитка допускаються три помилки у написанні прізвища та імені пасажира. Якщо їх більше, пасажир має звернутися до каси, аби там роздрукували проїзний документ без помилок. Якщо цього не зробити, то при посадці квиток з більш ніж трьома помилками вважатиметься не дійсним.

Крім того, пасажирам забороняється переоформлювати квиток зі зміною прізвища та імені.

У потяги пускатимуть тільки з паспортами

Нововведення не стосується проїзду у приміському сполученні та у регіональних поїздах з нумерацією 800.

Не варто хвилюватися тим, хто придбав квитки заздалегідь та скористається ними вже після 6 квітня, - ці квитки є дійсними, і жоден з провідників не вимагатиме пред’явити особисті документи. Це стосується і тих, хто оформляв проїзні документи чи зробить це у країнах СНД та Балтії, де немає «іменних» квитків.

Перелік документів, які може пред’явити пасажир при посадці на поїзд

За інформацією прес-служби Укрзалізниці.





На правах реклами