Ми у Facebook
08.04.2013, 12:45

Діти на Рівненщині отруїлись через нафтопродукти в ґрунтових водах

У ґрунтових водах, що підтоплювали артсвердловину у Могилянах, санепідеміологи знайшли нафтопродукти.
Станом на 7 квітня до Острозької ЦРЛ з села Могиляни цього ж району потрапило 22 дитини та один дорослий. Нині на стаціонарному лікуванні перебувають лише троє дітей, інформує rivnepost.rv.ua.

Як повідомив заступник головного санітарного лікаря у Рівненський області Роман Сазонов, у воді, яку споживали селяни, виявили значне забруднення умовно-патогенними мікроорганізмами, зокрема ентерококами та цитробактером.

Вода з мережі також не відповідала гігієнічним нормативам за санітарно-хімічними показниками — концентрація амонію у воді у 2,2 рази була вищою за допустиму норму. У ґрунтових водах, що підтоплювали артсвердловину, знайшли нафтопродукти.

Усе це і спричинило отруєння людей.

Нині селянам продовжують довозити як питну, так і технічну воду. Доки це триватиме, залежить від того, як швидко місцева влада відремонтує водопровід та очистить воду.

За фактом отруєння людей Острозьким МВ УМВС України в Рівненській області порушено кримінальну справу та розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.275 Кримінального Кодексу України, а саме порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції чи безпечної експлуатації будівель та споруд.

Хід розслідування перебуває на контролі прокуратури Рівненської області.





На правах реклами