Ми у Facebook
09.04.2013, 10:29

На Рівненщині понад півсотні храмів уже під охороною

Аби особисто переконатися у надійності встановленої сигналізації у храмах, начальник УМВС України в Рівненській області генерал-майор міліції Василь Лазутко відвідав Свято-Воскресенську церкву у селі Козлин Рівненського району.
У велике християнське свято Благовіщення головний міліціонер Рівненщини подарував настоятелю ікону Божої Матері «Семистрільну».

— Я дуже радий спілкуванню та знайомству з начальником УМВС Василем Івановичем Лазутком, — зазначив протоієрей Роман Горобець. — Його подарунок показує увагу та щире відношення до віри та до церкви. А щодо встановлення сигналізації хочу сказати, що я, звичайно, радий такій допомозі, адже є і недобрі люди, які скоюють злочини. Навіть з огляду на те, що нашому храму у цьому році виповниться 225 років і це пам’ятник архітектури обласного значення, у нас є коштовні ікони та церковне начиння. Навіть колись були приводи, що я був змушений їх ховати та постійно хвилювався. А зараз, коли вже нам встановили сигналізацію, маю спокій. Тим паче, що живу поруч біля церкви і сподіваюся, що і з Божою допомогою, і з допомогою міліції жодна погана особа навіть на подвір’я не зайде. Лише хороші та добрі люди будуть відвідувати цей храм.

Не оминув увагою подію і голова Новоукраїнської сільської ради Микола Антончук. Посадовець бачить лише позитив від такої співпраці:

— Хочу подякувати керівництву УМВС України в Рівненській області та Василю Івановичу Лазутку особисто за таку увагу до церкви у селі Козлин. Мабуть, невипадково головний міліціонер краю обрав саме цей храм для встановлення сигналізації, адже з огляду на те, що прихід тут невеликий, а сама будівля є пам’яткою архітектури, її захист від протиправних посягань має важливе значення.

Варто зазначити, що лише за останній місяць на Рівненщині сигналізацію було встановлено у 56 культових спорудах. Здебільшого це храми у віддалених селах.

Про це повідомили з СЗГ УМВС України в Рівненській області.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ