Ми у Facebook
11.04.2013, 17:12

У Рівному почались ремонтні роботи на дорогах [Фото+Відео]

Руїни, жах та безвідповідальність. Дороги, наче після Другої Світової війни, - так наші покриті впадинами автошляхи характеризують рівненські водії. Навіть міський голова погоджується з критикою, таке явище на українських дорогах називає соромом.
І все ж, попри такі відгуки, понівечене транспортне покриття дорожники вже почали латати. На все про все маємо 17 мільйонів, із них майже 4 піде на поточний ремонт, залишок - на капітальний.

Ось вони сором чиновників та гнів водіїв - рівненські дороги потріскані, всіяні ямами та вибоїнами. Такий урожай, запевняють чиновники, залишила по собі цьогорічна зима через суттєві перепади температур. Далося взнаки й те, що протягом 13 років жодну дорогу міста капітально не ремонтували.

- Дороги, а вони є? Там є лише проміжки між ямами, а доріг взагалі немає.

- Керівників, тих, що знаходяться там, оце б забрали ту зарплату і дали на ці дороги. По Україні якраз виходить 2-3 мільярди. Що вони зробили з дорогами? Оце їхнє. Хай би займалися.

- Занебесні дороги можуть бути кращі, ніж наші рівненські дороги.

- Критика абсолютно правильна, - погоджується Володимир Хомко, міський голова Рівного. - Дороги дійсно порозсипалися. Єдине, що можу сказати у свій захист, що порозсипались по всій Україні. Для мене дивно, що розлетілись навіть ті дороги, які робили турки. Цього пояснити не можу. Там використовувались найкращі бітуми і таке інше.



Відтак понад 100 вулиць міста потребують ямкового ремонту. Коштуватиме це від 15 до 90 тисяч гривень на кожній. Аби хоч трохи довести до ладу дорожнє покриття цьогоріч виділили 17 мільйонів гривень, із них майже 4 піде на поточний ремонт, залишок - на капітальний. Коштів як завжди обмаль, тому це може вплинути на кінцевий результат.

- Часто задають питання, щоб ми не робили ямковий ремонт, - розповідає Володимир Хомко. - Але спробуйте зробіть за 17 мільйонів нормальний ремонт. Якби це приїхала німецька фірма, вони навіть не взялися б за таку роботу, бо за німецькими коштами – це 2 км доріг, а нам треба 300 км утримувати. Тому йде колосальна спекуляція. Дійсно, дороги погані. Але ми витрачаємо на дороги в сотні разів менше, ніж німці, тому й маємо дороги в сто разів гірші, ніж німці.



У першу чергу дороги почали латати на головних та суміжних з ними вулицях міста – це Соборна, Княгині Ольги.

- Вирізаємо, будемо нове покриття робити, - каже Микола, працівник ШЕУ. - Хлопці на цій вулиці роблять і на других. Не можу сказати, що будуть якісні дороги. Яка країна - такі й дороги.

Скільки протримається нове дорожнє покриття - ніхто прогнозувати не береться. У нашій країні все аж надто непередбачувано, жаліються водії.

- Яка надія, як держава всі вкрала гроші. Чи де гроші?

- Крадуть, деруть з людей і нічого не роблять.

- Якщо будуть братись за дороги як беруться зараз, то може через місяць буде покращення.





На правах реклами