Ми у Facebook
16.04.2013, 07:24

Місцеві дороги ремонтуватимуть до 1 червня

Відремонтувати перезимовані автошляхи доручив дорожникам голова облдержадміністрації Василь Берташ. У Рівному вже взялися за усунення наслідків зими.
Адже від того залежить безпека всіх учасників руху, а також вчасний доїзд бригад "швидких" на виклики, аргументував очільник Рівненщини. Відтак, ремонт доріг буде на постійному контролі, повідомили у прес-службі РОДА.

В області визначили дороги, які оновлюватимуть цьогоріч

Комунальники вже проревізували дороги та доповіли голові облдержадміністрації, що після зими ремонту потребує майже 650 кілометрів автошляхів. Загалом це більше 22 тисяч метрів квадратних транспортного полотна. Для ліквідації "зимової" ямковості розробили відповідний графік. Згідно з ним, комунальників зобов’язали відремонтувати дороги державного значення до Великодня, а автошляхи місцевого значення — до 1 червня.

Де на Рівненщині чекати підтоплення?


За словами міського голови Рівного Володимира Хомка, з 17 мільйонів гривень, виділених на ремонт міських доріг, трохи менше 4-х піде на поточні роботи, все інше — на капітальний дорожний ремонт.

— У першу чергу робитимемо ремонт на Княгині Ольги. Я згоден: дороги дійсно порозсипалися. Єдине, що можу сказати в своє виправдання, — дороги порозсипалися всюди по Україні. Незалежно від того, якого кольору — опозиційного чи регіонного — хтось там проводив ремонт. Навіть там, де турки робили дорогу, "посипалися".

Він також уточнив, що з 17 мільйонів "дорожніх" гривень чотири піде на поточні ремонтні роботи, все інше піде на капітальний ремонт.

— Мені весь час закидають: не робіть ямковий ремонт. А спробуйте зробити нормальний ремонт за 15-17 мільйонів у Рівному! Приїхала б німецька фірма — та вона за такі гроші навіть не взялася б щось робити. По німецьким коштах — це 2 кілометри доріг. А нам 300 км міських доріг відремонтувати треба. Так, дійсно, дороги у нас погані. Але ми витрачаємо в сотні разів менше на ремонти доріг, ніж, наприклад, німці. Все це насправді політичні спекуляції. Бо скільки на дороги витрачаємо, такі дороги й маємо, — констатував Володимир Хомко.

"Рівненська газета" №15 від 11 квітня 2013 року





На правах реклами