Ми у Facebook
17.04.2013, 13:40

Очільник Рівненщини Василь Берташ "вступив” у Європу

Сьогодні, 17 квітня, голова Рівненської облдержадміністрації відзвітував щодо візиту делегації від Рівненщини у Меджимурську жупанію Республіки Хорватія.
- Президент України Віктор Янукович на нарадах завжди наголошує, що влада повинна бути партнером бізнесу і чим найбільше заключати міжрегіональні угоди. За три дні перебування у Меджимурській жупанії Республіки Хорватія ми спільно переконалися, що всі регіони України, зокрема Рівненська область, готові до реалізації євроінтеграції, - наголосив голова Рівненської облдержадміністрації Василь Берташ. - Членство у ЄС – головна стратегічна мета нашої держави. Якщо ми будемо частиною Європейського Союзу, то отримаємо модернізовану економіку, ми подолаємо технологічну відсталість та безробіття, залучимо нових інвесторів та вийдемо на зовнішній ринок.

У Хорватії між обласними адміністраціями двох держав були підписані дві угоди: "Угода між Меджимурською жупанією і Рівненською обласною державною адміністрацією” та "Угода між торгово-промисловими палатами областей”.

- Якщо взяти до уваги зовнішній оборот двох областей, то Рівненщина значно поступається: експорт товарів склав тільки 130 тисяч доларів, а імпорт – 2 мільйони доларів. Це дуже мало. І я впевнений, що підписання угод дасть можливість бізнесу області працювати більш плідно і результативно разом з бізнесом Республіки Хорватії, – підсумував Василь Берташ.





На правах реклами