Ми у Facebook
17.04.2013, 14:09

Рівненські школи отримали новенький інвентар на суму майже 300 тисяч гривень [+Фото]

Нове шкільне та спортивне обладнання отримали школи Рівного. Шкільні парти зі стільцями, дитячі спортивні тренажери та тенісні столи незабаром роз'їдуться по рівненських школах. Вартість усіх новинок склала 272 тисячі гривень.
Відтепер усі школярі Рівного зможуть на перервах між уроками зіграти в настільний теніс.

- Діти зможуть побігати й пограти, бо скоро "зростуться" з комп'ютером - говорить міський голова Рівного Володимир Хомко. - Адже це виростає покоління фізично недосконалих людей. Це небезпечно. Тому я хочу наголосити, що має бути модно бути фізично здоровим.

Тенісних столів, за словами Володимира Хомка, вистачить усім школам міста, адже їх закупили 34 штуки.

Розповівши про столи, мер взявся за тенісну ракетку й продемонстрував власну спортивну майстерність.



Тенісні столи дозволяють грати не лише удвох, але й наодинці, адже досить легко складаються.



Окрім столів міська влада придбала дитячі спортивні багатофункціональні тренажери та комплекти шкільних парт зі стільцями.

Тренажери включають в себе шведську стінку з перекладиною для підтягування, гімнастичні кільця та канат.



Їх, за словами начальника міського управління освіти Василя Харковця, закупили 15 й дадуть у першу чергу тим школам, де є молодші класи.

Щодо комплектів парт та стільців, то їх придбали 18 й розподілять між тими школами, у яких такий інвентар найстаріший та потребує заміни.



Кошти на новий інвентар, як виявилося, знайшли ще торік.

- Це нарешті "роздодилося" казначейство, адже це кредиторська заборгованість за минулий рік, - говорить начальник Рівненського міського управління освіти Василь Харковець. - Ми ще минулого року планували це закупити й слава Богу, що ті рахунки уже проплачені.

Міський голова зауважив, що й надалі купуватимуть інвентар для шкіл.

- Це те, що необхідно було придбати, - говорить Володимир Хомко. - Це важкий рік, навіть не стільки з точки зору бюджету, скільки з точки зору проплати казначейством. Ми "видерли" ці гроші і на 300 тисяч купили обладнання. Ми цього року матимемо перевиконання бюджету, тому матимемо змогу до кінця року придбати ще інвентар. Можливо це будуть футбольні м'ячі або спортивні мати.

Як зазначив Володимир Хомко, у виборі інвентарю врахують побажання вчителів фізкультури.





На правах реклами