Ми у Facebook
19.04.2013, 09:00

На Рівненщині шахраї ошукали пенсіонерку на 11 тисяч гривень

Міліціонери затримали двох псевдосоціальних працівників, які видурили у пенсіонерки більше одинадцяти тисяч гривень.
17 квітня до Здолбунівського райвідділу міліції надійшло повідомлення, що двоє невідомих, шахрайським шляхом, заволоділи грошима у 83-річної мешканки села Уїздці Здолбунівського району.

Зловмисники вкрали з помешкання пенсіонерки вісім тисяч гривень та чотириста доларів.

— Коли я поралася по господарству, на подвір’я зайшла жінка ромської національності та почала розказувати про грошову реформу, — каже Єлизавета Максимівна. — Хоча я спочатку не повірила, проте молодиця була дуже переконливою. А коли попросила показати гроші, я й пішла до схованки. Тут і невідомий чоловік нагодився. Подивився купюри та віддав їх співучасниці. А та уже начебто поклала їх під подушку у кімнаті й швидко попрощалася.

Коли обоє вийли з оселі, жінка вирішила перевірити наявність грошей. Проте, схованка була порожньою. Наскільки швидко могла, Єлизавета Максимівна вибігла на вулицю та попросила допомогти перехожу. До цього моменту зловмисників і слід простиг.

На місце події направили правоохоронців, які встановили автомобіль, на якому приїхали шахраї. Негайно дали орієнтування черговим підрозділам.

І це дало свої результати — співробітники ВДАІ УМВС України в Рівненській області затримали підозрюваних у селі Горбаків Гощанського району. Ними виявилися жителі міста Новоград-Волинський Житомирської області.

— За даним фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, — говорить начальник Здолбунівського РВ УМВС України в Рівненській області Юрій Зіліцький. — Зловмисники наразі затримані згідно статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та знаходяться в ізоляторі тимчасовго тримання. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу взяття під варту.

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника УМВС України в Рівненській області Геннадій Юрчук на відеоселекторній нараді нагородив Подякою старшого інспектора ДПС взводу із забезпеченням супроводження роти ДПС ДАІ при УМВС старшого лейтенанта міліції Олександра Янчука та інспектора ДПС взводу із забезпечення супроводження роти ДПС ДАІ при УМВС прапорщика міліції Олександра Онісімчука.





На правах реклами