Ми у Facebook
24.04.2013, 17:30

Хто у Рівному будує гаражі без дозволів?

Питання незаконного будівництва гаражів порушив один з дописувачів рубрики Репортер OGO.ua.
“Поруч з будинком, в якому я проживаю, на вулиці Ніла Хасевича, 18 є два незаконно збудовані гаражі. Їх побудували мешканці Мельник і Соломчук. Взагалі, їх і гаражами назвати складно. Це двоповерхові будівлі, більше на будинок схожі.

У мене є документи, які підтверджують, що ці будівлі незаконні.





Цікавить питання: як міська влада надає дозвіл на виділення земельної ділянки під будівництво гаражів, які уже побудовані. І це після прийняття рішення про знесення незаконних будівель. Як це може бути? Куди дивляться правоохоронні органи, прокуратура, та ж сама мерія, хто відповідальний там за незаконні будівлі. Цікаво, які пояснення придумують люди, які незаконно захопили цю землю.



Я звернувся з офіційним листом до мера міста і маю надію, що він у цю ситуацію втрутиться. І звертаюся до депутатів міської ради про повернення цього питання на довивчення (його розгляд запланований на друге пленарне засідання 26 сесії Рівненської міської ради 25 квітня — ред.) і розгляд правоохоронних органів у законності побудови цього гаража.



Це землі запасу міста Рівного, тому ділянка має лишатися вільною. Її за заявою до міської ради і дозволом, могли використати громадяни. Але чомусь інші громадяни вирішили, що вони можуть використовувати її без дозволу влади, без згоди громади, а лише тому, що їм цього хочеться,” - написав мешканець Ніла Хасевича, 18 Володимир ПРОЦЮК.

За його словами, будівництво гаража здійснює Ігор Хомич, хоча всі документи, у тому числі й відведення землі, здійснюється на ім’я Василя Мельника.

Коментар:
Ігор ХОМИЧ, власник гаража:

- Василь Мельник — це рідний брат моєї дружини. Квартира зареєстрована на нього, але фактично у ній проживаємо саме наша сім’я. Від нього маю відповідну довіреність. На місці будівництва гаража знаходились підсобні приміщення (сараї) жильців будинку №16 по вул. Ніла Хасевича. Я домовився з ними: вони віддали мені ці сараї, а я в свою чергу компенсував витрати, пов’язані з їх вартістю. У зв’язку з тим, що сараї знаходились в аварійному стані, на їх місці я побудував гараж. Додатково виклали бруківкою дорогу загального користування, що іде до підсобних господарств жильців будинків №№16 та 18. Мешканці будинку №16 не заперечують проти цих будов. На сьогоднішній день оформляються документи на отримання земельної ділянки під гараж. За процедурою, звернулися у міську раду, аби нам виділи цю землю.





На правах реклами