Ми у Facebook
13.05.2013, 10:25

Рівненський "Кардинал" переміг у Івано-Франківську [Фото+Відео]

У заключному турі Чемпіонату України з футзалу серед команд "Екстра-ліги" МФК "Кардинал-Рівне" здобув виїзну перемогу в Івано-Франківську. В драматичному поєдинку підопічні Сергія Піддубного здобули вольову перемогу з рахунком 3:2.
Здобуті три турнірні очки не допомогли рівнянам продовжити боротьбу за медалі чемпіонату, але, разом з тим, у підсумковій турнірній таблиці МФК "Кардинал-Рівне" наздогнав "п'ятий" "Єнакієвець", проте, за додатковими показниками "зверху" таки команда з Донеччини.

До Івано-Франківська МФК "Кардинал-Рівне" поїхав в "урізаному" складі, крім раніше згаданих кадрових змін в матчі з "Ураганом" через травму не брав участі Мар'ян Маринюк. Крім того, потрібно бути відвертим, що після поразки у Луганську психологічно налаштувати футболістів на боротьбу було дуже важко, навіть такому тренеру як Сергій Піддубний.



Психологічна ситуація в "Урагані" перед цим матчем була, мабуть аналогічна рівненській. Адже на "регулярний" чемпіонат команда завдання виконала, і здобула путівку до плей-офф. Тобто гра останнього туру між "Ураганом" та МФК "Кардинал-Рівне" з точки зору турнірних завдань жодного значення не мала.



Вже на першій хвилині гри франківець Андрій Сімка замкнув простріл з правого флангу, і господарі повели 1:0. Знову ж таки сьомий номер "ураганівців" з аналогічним прізвищем на 15 хвилині подвоїв рахунок. Показувати майстер-клас своїм підопічним вкотре довелося тренеру Сергію Піддубному. На 17 хвилині матчу він стрімко розіграв "стінку" з Сергієм Тригубцем, і невідпорно пробив метрів з п'яти.

Хиткий рахунок не давав можливості розслаблятися жодній з команд. Боротьба тривала на кожному клаптику поля, справжня, чоловіча, жорстка. Розв'язка настала на 38 хвилині гри. В той час Віталій Танський вже вдягнув футболку голкіпера, і виконував роль "п'ятого польового". І в одній з контратак Олександр Бондар відновив у матчі "статус-кво". Відразу ж після цього не витримали нерви у досвідченого Сергія Тригубця, щоправда на повторі видно, що емоції були претензії до арбітра були виправдані. Адже "служитель футбольної феміди" відверто помилився у простій ситуації, коли призначив фол у ворота рівнян, ніби то за гру рукою Юрія Когута, якої наспраді не було. У найвідповідальніший момент для команди Сергій Тригубець побачив перед собою червону картку.



За півтори хвилини до кінця матчу рівняни залишились втрьох. А далі був подвиг, мабуть, по-іншому це не можна назвати. Футболісти "Кардинал-Рівне" мужньо тримали оборону, і... скориставшись помилкою гостей, Сергій Піддубний продемонстрував свою фірмову техніку. Ледь не на місці він обіграв трьох франківців, і віддав ювелірну передачу Юрію Когуту. Останній помчав з м'ячем на ворота суперника. У виході сам на сам з Кирилом Ціпуном вправнішим виявився саме рівнянин - 3:2!



Відразу після цього, господарі вийшли уп'ятьох, проти "трьох мушкетерів" з Рівного. Проте, останні півтори хвилини "кардиналівці" змогли витримати, і здобули перемогу.



Сезон для МФК "Кардинал-Рівне", ще не завершений. Команда гратиме у "втішному" турнірі за п'яте - сьоме місце. Він відбудеться у Хмельницькому, де окрім рівнян гратимуть господарі "Спортлідер+" та "Єнакієвець".





На правах реклами