Ми у Facebook
13.05.2013, 11:00

У скільки мільйонів обійдеться ремонт доріг Рівного?

Активно ремонтувати дороги Рівного взялися міські комунальники, щойно стабілізувалася погода. І хоч чимало вже вдалося зробити, кажуть, зима була складною, а тому й підрахувати, скільки саме грошей треба на ремонт всіх вулиць міста, неможливо.
Проте, витративши вже понад мільйон гривень, вдалося “підлатати” вулиці Костромську, Пухова, Грушевського, Мірющенка, Чорновола та інші. За словами в.о. начальника міського управління житлово-комунального господарства Володимира Лапюка, ремонтує їх міське шляхово-експлуатаційне управління в кредит, за власні обігові кошти. Адже фінансування з Держказначейства тільки нещодавно відновилося.

Рівне: Відремонтують дороги, по яких Хомку соромно їздити

- Вони знімають фрезою частину асфальту, де великі ями, а потім асфальтують їх. Там, де ями невеликі, використовують спеціальну емульсію з відсівом, що дещо дешевше, ніж асфальтування, - каже Володимир Лапюк. - Таку машину брали в оренду в Тернополі.

Вулицю Соборну у Рівному ремонтують, бо асфальт неякісний

Також працівники міського ШЕУ готують вулиці до капітального ремонту. Уже ліквідували ями на вулиці Соборній на ділянці між вулицями Чорновола та Дорошенка, Київській на відрізку від Відінської і до обласної лікарні та ін. Для цього зняли верхній шар асфальту. За словами Володимира Лапюка, технічна документація для цих капітальних ремонтів уже перебуває на експертизі. Лише після цього зможуть оголосити тендери на виконання цих робіт (адже вартість передбачає саме тендерну процедуру). Їх результати стануть відомі лише через два місяці, тільки тоді переможці зможуть почати роботи. Тож закінчення “ямкового” ремонту доріг слід чекати не раніше кінця липня-серпня.

У Рівному першочергово ремонтуватимуть дорогу на Княгині Ольги

Окрім того, запевняє пан Лапюк, погоджена і пропозиція по ремонту вулиці Соборної від Луцького кільця в сторону міста. Тут мова йде про витрати близько 9 мільйонів. От тільки чи знайдеться така сума - поки невідомо. Так само у планах і капітальний ремонт самого Луцького кільця та ділянка дороги до вулиці Млинівської.





На правах реклами