Ми у Facebook
16.05.2013, 18:00

На Рівненщині у Пересопниці знову воюватимуть [Анонс]

Наприкінці травня пройде традиційний археологічний фестиваль.
25-26 травня у Пересопниці відбудеться ІІ Археологічний фестиваль "Русь Пересопницька".

У ході фестивалю усі охочі зможуть поспостерігати за відтворенням історичних подій, показоими боями та взяти участь у майстер-класах від учасників історичних клубів, відвідати виставки-ярмарки робіт народних майстрів та майстер-класи (ковальство, різьба по дереву та каменю, гончарство, лозоплетіння тощо); реконструкцію майстерні давньоруського гончара, виготовлення гончарних виробів, випалювання виробів у печі. А також послухати музику Середньовіччя, історичні пісні, героїчний епос, фольклор, фольк, танці (професійні та аматорські колективи, індивідуальні виступи); виставки робіт місцевих митців та ремісників, кулінарні, інтелектуальні та розважальні конкурси; позмагатися у стрільбі з лука, арбалета, метання списа, покататися верхи та ще чимало іншого.

Фішка фестивалю – реалізація історичної події: реконструкція битви з литовцями 1246 року!

У фестивалі візьмуть участь клуби історичної реконструкції з Києва та Литви.

Як повідомив директор культурно-археологічного центру "Пересопниця" Микола Федоришин, учасники клубів мешкатимуть у Пересопниці у наметах чотири дні.

Нагадаємо, вперше археологічний фестиваль "Русь Пересопницька" відбувся минулого року. Тоді головною "фішкою" фестивалю стало відтворення місцевої історичної легенди: весілля княжича Ярослава Галицького з княжною Ольгою Суздальською 1150 року.






На правах реклами