Ми у Facebook
27.05.2013, 17:02

За 320 тисяч євро рівненські чиновники перейматимуть досвід у поляків

Днями у Рівному відбулася установча зустріч представників Рівненської міської ради та уряду міста Люблін (Республіка Польща) щодо початку проекту «Співпраця муніципалітетів Рівного та Любліна як один з елементів розвитку прикордонної території».
Проект став одним з переможців у конкурсі Програми транскордонної співпраці Польща-Білорусь-Україна 2007-2013, що фінансується Європейським Союзом в рамках Європейського інструменту сусідства та партнерства. Його завданнями є підвищення кваліфікації працівників муніципалітетів обох міст та налагодження тісної співпраці між містами в різних напрямках діяльності, що, в свою чергу, сприятиме підвищенню якості послуг наданих мешканцям різними управліннями та відділами, а також створить можливості для подальшої участі в грантових конкурсах ЄС.

Реалізовуватиметься проект протягом наступних двох років до квітня 2015 року. Упродовж цього часу працівники Рівненської міської ради матимуть змогу пройти спеціальні навчальні курси, відвідати різноманітні семінари, обмінятися досвідом зі своїми колегами з м. Люблін, оптимізувати свою роботу та навіть пройти мовні курси з польської мови. Загалом більше 500 осіб візьмуть участь у 22 навчальних заходах проекту.

Як зауважив на зустрічі міський голова м. Рівного Володимир Хомко, реалізація даного проекту є надзвичайно важливим кроком для Рівного, адже це вперше місто отримало грант Європейського Союзу. Він також подякував польським партнерам за їхню підтримку та готовність ділитися досвідом, та висловив впевненість, що результати роботи Ради співпраці міст Рівного та Любліна, яка буде створена в рамках проекту уже найближчим часом, відчує кожен мешканець міста.





На правах реклами