Ми у Facebook
30.05.2013, 12:05

В Україну зі сходу "приїде" смертельна хвороба

Новий вірус атипової пневмонії відправив на той світ 27 людей. У ВООЗ визнають, що мало знають про новий вид хвороби.
Всесвітня організація охорони здоров'я оприлюднила інформацію про п'ять останніх випадків загибелі людей від нового вірусу атипової пневмонії: четверо заражених вірусом померли в Саудівській Аравії і один - у Франції, йдеться на ТСН.ua.

За даними ВООЗ, з вересня 2012 року в світі від нового коронавірусу померли 27 людей. Лабораторно підтверджені 49 випадків захворювання в 8 країнах. Причому, якщо в Йорданії, Катарі, Саудівській Аравії, ОАЕ люди були інфіковані всередині країни, то у випадку Великобританії, Німеччини, Тунісу та Франції мова йде про пацієнтів, які повернулися з поїздки до близькосхідного регіону або ж контактували людьми, які там побували.

ВООЗ рекомендує всім державам продовжувати епідеміологічний нагляд за гострими респіраторними інфекціями і уважно вивчати незвичайні прояви. Так, у Всесвітній організації охорони здоров'я вважають необхідним брати аналізи на новий коронавірус у всіх людей, що прибули з Близького Сходу з симптомами гострих респіраторних інфекцій.

У ВООЗ визнають, що поки мало що знають про новий вірус і способи його передачі.

"Цілком можливо, що новий коронавірус потрапить в Україну. Але нічого страшного в цьому немає і ми не очікуємо епідемії NCoV. На нього діють ті ж противірусні препарати, що і при ГРВІ, і грипі", - розповів головний імунолог Києва Олег Назар.

Хоч експерти й не сильно бояться нової хвороби, проте смертність від неї складає близько 60%, а вакцини ще не встигли придумати. Хоча, говорять вони, якщо не займатися самолікуванням, хворобу можна подолати.





На правах реклами