Ми у Facebook
02.06.2013, 13:12

У Рівному молодь навчається мистецтву козацького бою [+Фото]

Гартувати тіло й дух - важливо для кожної людини. Саме з такою метою у рівненському парку ім. Шевченка громадські активісти організували для всіх бажаючих навчання козацькому бойовому мистецтву "Спас".
За словами організаторів у житті трапляються різні ситуації, коли доводиться битися й захищатися. Тому, аби зуміти себе захистити, важливо знати різноманітні прийоми.

- Це прийоми, які використовували українські козаки, - говорить тренер з козацького бойового мистецтва "Спас" Віктор Пражмовський. - В даному випадку ми опрацьовуємо техніку, яка є частково спортивною, а частково - технікою бойового мистецтва "Спас". Прийоми досить прості, але ефективні.



Такі заняття зацікавили не тільки хлопців. До парку прийшли до парку й дівчата.



- В здоровому тілі - здоровий дух, - говорить студентка рівненського коладжу економіки та бізнесу Ельвіра, - Та й вміти захистити себе від напарників потрібно. У нашому місті, особливо у деяких районах, таке, на жаль трапляється. Прийшла сьогодні вперше, але й надалі планую приходити.



За словами Віктора Пражмовського, такі заняття дуже корисні для фізичного розвитку дітей та молоді. Й хоча у програмі з фізкультури подібних занять поки немає, проте в Україні уже є приклади введення у школах навчання "Спасу".

- У місті Запоріжжя цілеспрямовано й впевнено в заняття у звичайних загальноосвітніх школах вводяться основи козацького бойового мистецтва "Спас", - говорить Віктор Пражмовський. - Також у місті існує міська спортивна школа "Спасу", а 2 роки тому відкрили й обласну школу. В запорізькому національному університеті відкрита спеціалізація "Спас" серед фізкультурників-викладачів.



Навчитися мистецтву козацького бою "Спас" можна й у Рівному. Як зазначив Віктор Пражмовський, можна приходити щонеділі в парк Шевченка на 9-ту ранку, приїжджати в козацький табір "Гайдамаки" або у ЗОШ№25, де також проводяться заняття зі "Спасу".



За словами організаторів подібні тренування у парку триватимуть й надалі.

- Ми уже вчетверте тут збираємось, - говорить ініціатор тренувань, громадський активіст Ярослав Гранітний. - Приємно, що молодь відгукнулась на запрошення, тому збиратимемось й надалі. Взимку подібні тренування також будуть, тільки проводитимуться у залі.





На правах реклами