Ми у Facebook
05.06.2013, 09:27

У Рівному телефонні будки переобладнали у... бібліотеки [+Фото]

Аж на 4 бібліотеки у Рівному стало більше. Маленькі книгозбірні відкрили у старих телефонних будках й розмістили у парку культури і відпочинку ім. Т. Шевченка. Відтепер кожен охочий, гуляючи парком, може безкоштовно взяти там книгу й почитати.
Ідея облаштування таких міні-бібліотек належить відомому рівненському журналісту Олександру Курсику.

- Коли людина просто сидиш у парку і відпочиває, вона відкрити таку телефонну будку, взяти цікаву книгу й почитати, - говорить рівненський журналіст, кореспондент каналу "1+1" Олександр Курсик. - Йдучи з парку людина може назад цю книгу поставити, або повернути тоді, коли прочитає. Кожен може й свої книги сюди приносити.

Таких міні-бібліотек у парку Шевченка - чотири. У різних куточках. Самі будки надали в рівненській філії "Укртелекому" й за власний кошт встановили.



За словами Олександра Курсика, такі міні-бібліотеки не власний винахід. Подібні діють у багатьох містах Європи і користуються чималим попитом.



- Ми з чоловіком торік деякий час жили у Німеччині і там якраз побачили такі маленькі книжкові шафи, що встановлені у публічних місцях, - говорить співорганізатор проекту, головний редактор порталу "ЧаРівне.інфо" Марина Назарчук. Тоді й вирішили, що таку інінціативу потрібно втілити й у Рівному. Приємно, що чимало рівнян відгукнулося й для бібліотек зібрали понад сотню книг.



Маленькі бібіліотеки працюватимуть постійно й лише на ніч їх зачинятимуть на замок. Чи не зникатумуть звідти книжки та чи не заподіють рівняни шкоди самим будкам - питання свідомості й совісті кожного.



- Всі питають: навіщо ви це робите? Мовляв, книги спалять, а будки розіб’ють чи зіпсують, - говорить Олександр Курсик. - Але у нас мотивація проста - суспільство треба виховувати самим, адже, щодня роблячи щось корисне, ми стаємо кращими! Це - етап розвитку. Сьогодні для декого це диковинка - безкоштовні книги і бібліотека у парку, але завтра вони звикнуть до цього, а за місяць вони самі туди книги принесуть.



Міні-книгозбірні наповнили різноманітними книгами, які уже чекають на своїх читачів.





На правах реклами